„Supertramp“ gitaristas Carlas Verheyenas Vilniuje surengs meistriškumo seminarą

Kovo 31 – balandžio 2 dienomis Lietuvoje koncertuosiantis grupės „Supertramp“ gitaristas Carlas Verheyenas gastrolių išvakarėse Vilniuje surengs grojimo gitara meistriškumo seminarą (angl. Master Class). Be paties muzikanto jame planuoja dalyvauti ir jo grupės nariai: būgnininkas Walfredo Reyes, Jr.  ir bosistas David Marotta.
Carlas Verheyenas
Carlas Verheyenas / Organizatorių nuotr.

Visą mėnesį trunkančio Europos turo metu vienas iš žinomiausių ir geidžiamiausių pasaulio gitaristų nesiruošia ilsėtis. Visur, kur to pageidauja vietiniai muzikantai profesionalai ar tik pradedantys entuziastai, Carlas mielai dalinasi savo grojimo paslaptimis ir įvairiomis subtilybėmis.

Carlo Verheyeno meistriškumo seminarai – tai ne vien muzikanto monologai. Gitaristo teigimu „mano seminarai (Master Class) gali vykti įvairiomis kryptimis, bet aš būtinai stengiuosi, kad nepriklausomai nuo pasirinktos temos, neliktų neatsakytų jo dalyvių užduodamų klausimų. Dažnai būtent dalyvių klausimai suformuoja seminaro temą, o aš, savo ruožtu, stengiuosi nepraleisti tokių aspektų:

1. Gitara kaip ritmo instrumentas.
2. Improvizavimas (skalių, moduliacijų ir arpeggio naudojimas melodijų vystymui).
3. Siliai (įvairių muzikinių stilių specifika ir kaip jie gali būti pritaikyti gitarai).
4. Garso tembras, tonas (kaip surasti tinkamą stiprinimo aparatūrą, pedalus, kaip visa tai tinkamai sujungti norimam skambesiui gauti).
5. Individualus grojimas instrumentu (kaip ir ką repetuoti, pagal kokius kriterijus pereiti nuo lengvesnio prie sunkesnio).

Mano vedamas seminaras taip pat gali būti skirtas atskiram atlikėjui, pasidalinant praktine patirtimi. Tai aš vadinu „Artisto braižu“. Manau, kad galiu gerai perteikti man įtaką padariusio muzikanto būdingą stilistiką jo naudojamų harmonijų, ritminių piešinių, jam būdingo išgaunamo garso prasme.“

Carlo Verheyeno meistriškumo seminaras vyks Vilniaus muzikos klube „Tamsta“ 2010 d. kovo 30 d. (antradienį). Tikslus seminaro laikas bus praneštas visiems iš anksto užsiregistravusiems asmenims. Norintys dalyvauti šiame seminare ir pabendrauti su neeiline asmenybe, gali registruotis elektroniniu paštu adresu info@relaxlive.lt. Laiško temos langelyje įrašyti „Carl Verheyen – Master Class“. Su visais užsiregistravusiais bus susisiekta asmeniškai.

Britų roko simbolio – grupės „Supertramp“ – gitaristas Carlas Verheyenas Lietuvoje lankysis pirmą kartą.  Muzikanto ir jo grupės ture po Europą yra numatyti net 3 koncertai Lietuvoje: kovo 31 d. – Vilnius, klubas „New York“;, balandžio 1 d. – Kaunas, laisvalaikio namai „Nautilus“, balandžio 2 d. – Palanga, klubas „Ramybė“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius