Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Sutemose“ – dvi nemokamos valandos su džiazuojančiu IJO

35 kūriniai ir net 125 minutės muzikos – tokiomis nieko nekainuojančiomis dovanomis gali pasigirti aštuntus metus skaičiuojantis elektroninės muzikos portalas „Sutemos.net“ ir kūrėjas iš Klaipėdos IJO.
IJO
IJO / Asmeninio archyvo nuotr.
Temos: 2 Džiazas Muzika

Trigubą jo albumą „Selektida“, susidedantį iš šešių metų atlikėjo retrospektyvos ir odės meilei, jau dabar visi norintys gali atsisiųsti iš „Sutemų“.

Nuo pirmojo IJO pasirodymo „Sutemose“, kai Lietuva ir pasaulis išgirdo turbūt žinomiausią jo leidinį „The Driw Play EP“, praėjo jau penkeri metai. Per tą laiką klaipėdiečio muzikinė karjera vietoje nestovėjo – jis išleido dar vieną singlą „Sutemose“, sukūrė remiksus čia pasirodžiusiems Leon Somov feat. Jazzu ir „FusedMARc“ leidiniams. Kitais metais jo remiksuotas kūrinys pasirodys ir islando Ruxpin'o leidinyje.

IJO savo jėgomis pasiekė, kad pasaulį išvystų jo vinilinė plokštelė „Untitled LP“. Taip pat jis pristatė per dešimt įvairiausių stilių įrašų Lietuvos ir užsienio įrašų kompanijose bei pasirodė didžiausiuose elektroninės muzikos renginiuose mūsų šalyje. Tad pastaruosius trejus metus apie šį įvairiapusį kūrėją girdėjome daug ir garsiai.

„Jau pats šio leidinio pavadinimas išduoda, kad tai – IJO kūrybos retrospektyva. Tiksliau pirmieji du jo diskai. Čia išvysite visas devynias šio elektroninio slibino galvas – nuo lyriško ambiento iki electro, nuo acid garsų iki barškančio drill'n'bass. Trečiasis leidinio diskas – tai kūrėjo odė meilei. Mes jo nelietėme – įdėjome jį tokį, kokį mums atsiuntė autorius. Nuoširdžiai tikimės, kad tai – paskutinis IJO leidinys virtualiose ir nemokamose „Sutemose“. Ne iš piktos valios, o todėl, kad manome, jog jis vertas daugiau“, – tikina nemokamos įrašų kompanijos atstovai.

„Selektidoje“ esantys kūriniai sukurti nuo 2003 iki 2009 metų. Per šiuos metus kartu su pačiu gyvenimu sugebėta užfiksuoti begalę įvairių nuotaikų, spalvų, pasikeitimų, liūdesio ir džiaugsmo akimirkų, skirtingų minčių apie muziką. Man šis leidinys yra tarsi mano asmenybės atspindys. Vietomis liūdnas, vietomis rimtas, vietomis vaikiškai linksmas ar tiesiog laimingas, kad esu ir turiu galimybę kurti. Ypatinga šio leidinio dalis – trečiasis diskas „Sealody Songs“. Jį sukūriau įkvėptas vieno žmogaus, kurio garbei ir pavadinta ši „garsų knyga“. Tai – tarsi pasakojimas ar istorija iš mažų skyrių“, – taip albumą trumpai pristatė pats IJO.

VIDEO: IJO - Snake Dance - official video

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius