Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Švenčių kodas: Ilgieji laisvadieniai Jonų garbei

Saulėgrįža lietuvių tautos nuo seno buvo laikoma paslaptingu ir pranašišku laiku. Šiemet Joninės dovanoja galimybę švęsti net keturias dienas. Lėkti į gamtą, prie jūros, ieškoti paparčio žiedo miške, trankiai švęsti su draugais ar jaukiai su šeima – rinktis jums. Tiesa ta, kad veiklos netrūks.
Joninės Vilniuje
Joninės Vilniuje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Į tradicinę jubiliejinę Rasos šventę (Rasos – liaudiškos Joninių ištakos iki šalies krikšto priėmimo,  – red. past.) Verkių parke visus vilniečius šįvakar buria Pavilnių ir Verkių regioninių parkų direkcija bei Botanikos institutas. „Pasipuoškite vainikais, susiskinkite kupoles, pasiimkite lauknešėlį ir su šeimomis, draugais atvykite į liepomis kvepiantį Verkių  parką!“ – ragina šventės organizatoriai, žadėdami folkloro kolektyvų muziką. šventinį laužą ir ugnies apeigas prie Lizdeikos aukuro. Iš čia Nerimi bus plukdoma ugnis į Lazdynų bendruomenės šventę, atėjusiems  nestigs žolelių arbatos, o ore sklandys burtai.

Kada – šiandien 19 val. Verkių rūmų parke, Žaliųjų Ežerų g. 49.

Norintys Joninių „pop varianto“ rytojaus vakarą rinksis Vingio parke, kur vyks TV3 televizijos rengiamas koncertas su daugybe ekrano žvaigždžių. Šventinėse iškilmėse Vingio parke bus surengtas trijų valandų trukmės koncertas ir muzikinių fejerverkų „Dangiška simfonija“ pasirodymas. Žadama, kad ant scenos lips geriausi projekto „Chorų karai“ chorai,  gros net kelios gyvo garso grupės – tarp jų nepakartojamieji „InCulto“ bei maestro Donato Katkaus vadovaujamas Šv. Kristoforo orkestras. Joninių linksmybes ir nuotaiką skleis populiariausios humoro laidos „Dar pažiūrėsim“ komanda.

Kada – šiandien 19 val. Kiek – 20 Lt.

Kristupo vasaros festivalio nuotr./Ansamblis iš Lenkijos „Royal String Quartet“
 „Royal String Quartet“

Mėgstantys kokybišką instrumentinę muziką rytoj yra laukiami Šv.Kotrynos bažnyčioje. Čia koncerte „Kristupo vasaros festivalio belaukiant...“ pasirodys ansamblis iš Lenkijos „Royal String Quartet“. Kalbama, kad karališka prabanga išgirsti šį styginių kvartetą iki šiol buvo prieinama tik BBC bei „Mezzo“ kanalais, o dabar neeilinė proga sėdėti prie pat muzikantų Vilniuje. Pasaka!

Kada –  ketvirtadienį, 19 val.  Kiek – 20–50 Lt.

Prie jūros

Kas ginčytųsi, kad itin smagu švęsti prie jūros. Kviesdami Jonines sutikti uostamiestyje, klaipėdiečiai surengė naktinę „Švyturio Joninių nakties regatą“. Ši prasidėjusi trečiadienį, 21.30 val. ties „Memelio miesto“ krantinėmis, pasibaigs ketvirtadienį 20 val., kai bus surengta iškilminga regatos apdovanojimų ceremonija ir nuotaikinga vakaronė „Švyturio menų doke“. Ši regata išskirtinė tuo, kad yra rengiama naktį – startuojama Joninių išvakarėse, o finišas pasiekiamas paryčiais. Anot organizatorių, tai puiki proga pamatyti trumpiausios metų nakties saulėlydžio grožį.

Viliokė Nida svečius savaitgalį atvykti gundys liaudies dainomis, šokiais ir gausybe sporto renginių. Nuo penktadienio Nidos gatves tradiciškai užlies kasmetinio tarptautinio folkloro festivalio „Tek saulužė ant maračių“ garsai. Iki pat savaitgalio tradicijomis Nidoje dalinsis baskai, moldavai, rusai, latviai, lenkai ir lietuviai, o savo gerus norus kiekvienas galės įprasminti aukodamas gintarą ir besiklausydamas Žemaitijos Romuvos žynio Kęstučio Juškio legendos apie Kuršių neriją. Norintys aktyvaus poilsio turės puikią progą dalyvauti paplūdimio tinklinio turnyre, kuris visą savaitgalį vyks Nidos centriniame paplūdimyje, o Nidos sporto mokykla lauko teniso entuziastus kviečia į mėgėjų dvejetų turnyrą.

Kaune

Pasinerti į gamtos magiją trankiame vakarėlyje kviečia Kauno jachtklube vyksiantis „Supa devynios. Kupolės“. Organizatoriai žada tris muzikinės erdves, fotografijų parodą, šokio-šviesos sintezę ir daug ugnies bei garso. Jachtklubo denio scenoje gros Jurga Šeduikytė, „Freaks on Floor“ ir kiti, aistras kaitins net 9 didžėjai. Ar norite paraganauti? Girdėjau bus ir japoniškojo Kendo kovos su kardais ir šokiai su ugnimi...

Kada – ketvirtadienį 21 val. Kiek – nuo 25 Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius