Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šventinis Vilniaus renginių kodas: nė minutės atokvėpio

Kaip nuo kalno besiritanti sniego griūtis, nenumaldomai ateina šilčiausios ir jaukiausios metų šventės. Jau gruodžio 24-osios vakarą visi susėsime kartu su artimaisiais ar tiesiog juos prisimindami prie šventiniais patiekalais nukrautų Kūčių vakarienės stalų. O kad apsunkęs skrandis ilgai nekankintų, gardžiai pakūčiavoję atplėškite dovanas ir Kalėdas sutikite kuo smagiau.
Kalėdų Seneliai
Kalėdų Seneliai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nuotaikingos Kalėdos

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Elektroninės muzikos orkestro  „Silence Family“ koncerto akimirkos
Jazzu

Vilniečiams liūdėti išties neteks, nuo pat pirmosio Kalėdų dienos miestą įsups šventinių renginių jaudulys. Bene labiausiai džiaugsis gyvo garso koncertų mėgėjai. Užsukti į muzikos namus „House of Music“ pirmąją Kalėdų dieną pakvies švelnus Jazzu balsas ir melodinga Leono Somovo elektronika. Jei juos mėgstate, nepraleiskite.

Kada – gruodžio 25 d. 23 val. Kiek – nuo 30 Lt

Tie, kas privalgę šventiškų pyragų ir kitų gardumynų bus nusiteikę ypač smagiai, turėtų užsukti į klubą „Tamsta“. Jo sienas drebins nuotaikingieji „Suicide Djs“. Pienu ir sausainiais kadaise savo svečius vaišinę muzikantai iškrėsti gali bet ką. Juk taip smagiau.

Kada – gruodžio 25 d. 21 val. Kiek – 20 Lt (renginio dieną brangiau)

Stiprūs balsai, jausmingos melodijos ir neapsakoma jėga užpildys Vilniaus VRM rūmus „Harlem Gospel Choir“ koncerte. Vienas garsiausių chorų pasaulyje pristaty popkaraliaus Michaelo Jacksono hitus. Atlikėjo atminimui skirtoje programoje skambės ir jausmingos gospelo giesmės, padėsiančios užsikrėsti gerumu ir darsyk prisiminti legendą.

Kada – gruodžio 25 d. 20 val. Kiek – 60–100 Lt.

Rokeriai švęsti Kalėdas trauks kitur. Specialiai jiems klube „New York“ nuskambės Kalėdų roko giesmė. Kaip ji atrodys ir „su kuo bus valgoma“, pamatysite atėję. Publiką šokdinti ketina seni, geri „RebelHeart“ muzikantai ir „AC/DC LT“ projektas.

Kada – gruodžio 25 d. 19 val. Kiek – 50–80 Lt.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Egidijus Dragūnas
Egidijus Dragūnas

Klubų ir stipraus garso mėgėjai turėtų pasirūpinti bilietais į „SEL“ kalėdinį superklubą, kuris įsikurs „Forum Palace“. Egidijus Dragūnas vienai nakčiai taps „SEL Superklubo“ šeimininku ir vadovaus grandiozinei diskotekai. Beje, jis pats ketina atsistoti ir prie pulto.

Kada – gruodžio 25 d. 21 val. Kiek – 50–120Lt .

Jei žinote, ką sakyti mamai, o ko ne – neapsišausite Kalėdų naktį sutikę klubo „Gravity“ patalpose. Čia įsikurs 10-ies žvaigždučių viešbutis „Metalurgas“. Kalbama, kad tai jau antrasis 1972-aisiais Donecke gimusio tinklo „kūdikis“. Susirinkusius linksmins ypatingai viešbučio atidarymo proga nusiteikusi „Metal on Metal“ komanda.

Kada – gruodžio 25 d. 23 val. Kiek – 20 Lt, su Gravity“ klubo nario, „Laisvalaikio“, ISIC kortele ar GPEG – 10 Lt.

Jau išsijudinus

Romantikos ir George‘o Michaelo kūrybos gerbėjai antrąją Kalėdų dieną trauks į muzikos namus „House of Music“. Sasha Son(g) atliks projekto „Tabami Goes George Michael“ programą, priversdamas klausytojų širdis suvirpėti.

Kada – gruodžio 26 d. 23 val. Kiek – nuo 30 Lt.

Mykolo Paškausko nuotr./Grupės „Pieno lazeriai“ vokalistė Giedrė Kilčiauskienė
„Pieno lazerių“ vokalistė 

Norintys kitokio, išskirtinio ir ekspresyvaus pasirodymo, rinksis klube „Tamsta“ vyksiantį koncertą. Čia publiką linksmins jau seniai pamilti ir niekuomet nepamirštami „Pieno lazeriai“.

Kada – gruodžio 26 d. 21 val. Kiek – 30 Lt.

Sunku patikėti, bet būna ir čigoniškos Kalėdos. Kaip jos atrodo, sužinosit apsilankę vakarėlyje „Gipsy Christmas“. Jame pasirodys jungtinės pasaulio muzikos vakarėlių propaguotojų pajėgos – balkaniškų ir čigoniškų ritmų platintojai Baltic Balkan DJs, gyvai ją atliekantys „Attaman Orchestra“ ir indiškų šaknų ieškantis DJ Bonanu. Kaip linksma ten bus, sužinos tik atėję.

Kada – gruodžio 26 d. nuo 22 val. Kiek – 15 Lt. Apsirengus čigoniškai arba indiškai – 10 Lt. Nuo 22 iki 23 val. įėjimas nemokamas.

Kitos legendos – grupės „Queen“ – gerbėjai skubės į Vilniaus Kongresų rūmų salę. Čia nuskambės simfonija „The Queen symphony“ sukurta pagal Freddie Mercury ir grupės „Queen“ dainas.

Kada – gruodžio 26, 27 d. 19 val. Kiek – 100 – 120 Lt.

Iškilmingam savaitgalio finalui

Svajokliai ir net skeptikai sekmadienį neturėtų praleisti pro ausis šventinio Trio Grazioso koncerto „Svajonių sukūry“. Koncertų salėje PIANO.LT (Pranciškonų rūmai Trakų g. 9/Kėdainių g. 1) vyksiančiame kamerinės muzikos koncerte skambės Trio Grazioso – trijų solisčių – soprano Joanos  Gedmintaitės, fleitininkės Viktorijos Marijos Zabrodaitės ir pianistės Vilmos Rindzevičiūtės melodijos.

Kada – gruodžio 27 d. 19 val. Kiek – nuo 45 Lt.

Kiek aprimus Kalėdiniam šurmuliui, sekmadienį žmonių netrūks Šv.Kotrynos bažnyčioje. Čia bus parodytas spektaklis ir skambės net du koncertai. Po pietų bus parodytas nuotaikingas režisieriaus Antano Gluškino spektaklis vaikams „Kvailos ir trumpos istorijos“.

Kada – gruodžio 27 d. 15 val. Kiek – 20 – 30 Lt.

„Viasat“ nuotr./Edith Piaf.
Edith Piaf

Vakarėjant suskambės primiršta ir mylima klasika koncerte „Nuo renesanso iki „The Beatles“ a cappela“. Grupė „Quorum“ susirinkusiems pasiūlys platų kūrinių spektrą – nuo senovinių madrigalų iki džiazo standartų ir muzikos iš kino filmų.

Kada – gruodžio 27 d. 18.30 val. Kiek – 20–50 Lt.

Sekmadienio pabaigai bažnyčios skliautus užlies jautri ir užburianti „Meilės istorija pagal Edith Piaf“. Legendinės prancūzės kūrinius atliks solistė Evelina Sašenko.

Kada – gruodžio 27 d. 20.30 val. Kiek – 20–50 Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius