Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

T.Matulionio garbei skirtos ,,Miesto misijos“ atskleis, kuo gyvena šiandienos žmogus

Birželio 18 -24 dienomis Kaune vyksta ,,Miesto Misijos“ renginiai, skirti paminėti Jono Krikštytojo šventę bei pasiruošti arkivyskupo Teofilio Matulionio beatifikacijos iškilmėms. Tai istorinis įvykis visai krikščionių bendruomenei, mat tai tik antras žmogus, oficialiai paskelbtas palaimintuoju Lietuvoje.
Dvasininkų diskusija: kodėl Dievas yra vienas, o bažnyčių – daug?
Dvasininkų diskusija kavinėje / Karolinos Stažytės nuotr.
Temos: 2 Palaiminimas Kaunas

Ta proga, Kauno arkivyskupijos kurija ragina prasmingai praleisti pasiruošimo savaitę ir sudalyvauti renginiuose, kurie, anot arkivyskupijos spaudos atstovo D.Chmieliausko, labiau orientuoti į jaunąja kartą.

Norima, kad žmonės geriau pažintų tai, kuo katalikų kunigai gyvena šiandien. Renginių metu kalbama aktualiomis temomis, tokiomis kaip, ar homoseksualumas ir krikščionybė yra suderinama. Stengiamasi keisti nusistovėjusią nuomonę apie krikščionių bendruomenę.

,,Miesto misijos“ renginiai vyksta visą savaitę. Pirmoje jos pusėje kunigai ėmėsi inovatyvios idėjos rengti (kasdien 18 val.) pasikalbėjimus tiesiog miesto kavinėse. Su miestiečiais kalbama apie tai, kas aktualu, o kartais, atrodo, ir nesuderinama, kunigų gyvenime.

Renginių programoje numatomi koncertai (19.30 val.), kurių plati įvairovė: nuo pučiamųjų kvinteto iki grupės ,,Chebra“ pasirodymo. O viską užbaigia šlovinimo vakarai (21 val.) Šv. Jurgio bažnyčioje.

Savaitę vainikuos 24 d. 11 val. rengiamos Šv. Mišios Arkikatedroje bazilikoje mininti Kauno arikivyskupijos globėjo Jono Krikštytojo gimimo iškilmes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius