-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Taikomosios dailės muziejuje – kultūros vakaras Justinui Marcinkevičiui

Kultūros žurnalas „Santara“, Lietuvos dailės muziejus ir bendrovė „DPA programinė įranga“ kviečia vasario 25 d., ketvirtadienį, 17 val. į Taikomosios dailės muziejuje (Arsenalo g. 3A) rengiamą kultūros vakarą „Dedikacija Justinui Marcinkevičiui“.
Poetas Justinas Marcinkevičius
Poetas Justinas Marcinkevičius / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Vakare dalyvaus Justinas Marcinkevičius, jo kūrybos įžvalgomis dalinsis profesorė Viktorija Daujotytė. Eiles skaitys aktorius Petras Venslovas, poeto žodžiais sukurtas balades atliks solistė Giedrė Juknevičiūtė, muzikuos Beata Vingraitė, Valdas Andriuškevičius. Renginyje bus pristatytas naujausias „Santaros“ leidinys – Justino Marcinkevičiaus baladžių poema „Devyni broliai“.

Literatūros kritikas Valentinas Sventickas naujausiame „Santaros“ žurnalo numeryje pastebi: „Kai pasakai – Justinas Marcinkevičius, nėra reikalo vardyti nei jo kūrinių, nei titulų, nei apdovanojimų. Jo vardas ir pavardė jau senokai tapo titulu, kuris žinomas visiems, o priklauso vienam“.

Baladžių poemos „Devyni broliai“ knygos išleidimą mecenavusios bendrovės „DPA programinė įranga“ vadovas Genadijus Gricukas sako, kad sunkmetis – tai metas, kai žmonės dvasinės stiprybės dar labiau turėtų semtis iš aukštosios kultūros vaisių.

„Sunkmetis – tai tik laikotarpis, kuris ankščiau ar vėliau pasibaigs. Tačiau tai ir savotiškas žmonių išbandymas, grūdinantis nepalūžti dvasioje ir neprarasti vilties. Dvasinių jėgų atgavimo ir palaikymo šaltiniu šiandien galėtų būti lietuvių kultūros vaisiai: literatūra, muzika, teatras. Jų ragavimas verčia kitaip pažvelgti į mus supantį pasaulį, permąstyti, kas yra ne taip bei atnaujinti savo pagrindus. Ši J.Marcinkevičiaus baladžių poema – geriausia proga susipažinti su žmogaus vidinės kovos drama, lietuvių tautai ir valstybei liūdnai tragišku pokario laikotarpiu“, – sakė G. Gricukas.

Justinui Marcinkevičiui skirtą vakarą kartu su Lietuvos dailės muziejumi rengia jau daugiau nei du dešimtmečius visuomenę pasiekiantis kultūros žurnalas „Santara“. „Santara“ pasirinko savo kredo seną išmintį „Tenutolsta visoks riksmas ir pyktis“. Žurnalas nesmaguriauja kriminalais ir politinėmis rietenomis, neskatina sąmoningo visuomenės supriešinimo. Jo puslapiuose dėmesys skiriamas tam, kas kelia dvasią, palaiko tikėjimą šviesiomis žmogaus idėjomis ir darbais, rašoma apie lietuviškąją diasporą, jos intelektualinį palikimą, asmenybių šviesą. Su žurnalu drauge leidžiama ir „Santaros“ knygų biblioteka, kuri jau papildyta beveik pora šimtų leidinių.

Vakaro svečiai pirmieji turės progą įsigyti „Santaros“ žurnalo išleistą Justino Marcinkevičiaus baladžių poemą „DEVYNI BROLIAI“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius