Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Tamsta“ muzika 2010“: Liūtis šypsenų nenuplovė (nuotraukos)

Savaitgalį vaizdingose Dzūkijos apylinkėse vykęs antrasis festivalis „Tamsta“ muzika“, kaip ir buvo žadėta, padovanojo dvi dienas muzikos, o kai kuriems ir meilės. Jaukios renginio atmosferos ir geros jo lankytojų nuotaikos nesugadino net prakiuręs dangus.
Festivalio žiūrovus skalbė lietus
Festivalio žiūrovus skalbė lietus / J.Grigaravičiaus nuotr.

Į penktadienį popiet prasidėjusį festivalį minios plaukti pradėjo jau nuo ryto, tad atvykusieji vėliau turėjo automobilius statyti tolėliau ir su visa manta keliauti keisti bilieto į festivalio apyrankę. Šių metų naujovė ta, kad buvo atskirti du palapinių miesteliai – viename leidžiama įsinešti ir vartoti alkoholinius gėrimus, o kitame – ne. „Lengvesnių“ reikalavimų kempinge kaipmat neliko vietų, o pasiryžusieji sau čia rasti namus, nepaisydami tvorų, „platino“ palapinių miestelio teritoriją.

Susistatę namus, susipažinę su kaimynais ir išmėginę greta Dainų slėnio, kur vyko festivalis, esantį Varėnos tvenkinio vandenį, festivalininkai skubėjo į koncertus. Pažiūrėti buvo į ką – nuo pagrindinės scenos publiką šėlti ragino „Freaks on Floor“, „Antis“, „Saulės Kliošas“, „InCulto“, „BrassBastardz Synthezatorium“, „G&G Sindikatas“, DJ Mamania ir kiti. Neabejotinai labiausiai minia ūžė per „G&G“ vyrų šou, o žodžiai „Sindikato smogikai užsuka bytą“ iki paryčių aidėjo visoje festivalio teritorijoje. Ir nors vakaro programa vėlavo apie valandą, panašu, tai niekam netrukdė – gaivindamiesi gėrimais, žaisdami pokerį, stalo futbolą, stovėdami eilėje prie maisto ar šokdami su draugų būriu, kiekvienas atrado savo užsiėmimą.

Lietus neišgąsdino

Trumpa atrodžiusi naktis netruko prabėgti, o nuo ankstaus ryto palapinių miestelyje sušurmuliavo nespėję nueiti miegoti ar anksti prabudę festivalininkai. Pakrantę nugulę renginio dalyviai budinosi su variniais pučiamaisiais, gitaromis ir net vienu smuiku (kurio stygos sekmadienio sulaukė tik iš dalies). O nuo pietų jau vėl laukė turtinga koncertų programa, kurią atidarė nuotaikinga mankšta.

Ežero vanduo, paplūdimio tinklinis ar tiesiog pusvalandis medžių paunksnėje kiekvienam padėjo pasisemti jėgų laukiant vakaro. Gerą festivalio orą paįvairino apniukęs dangus su dosnia perkūnija. Tačiau, kaip pasakytų tikras festivalininkas, nebūna prasto oro – po gaivinančiu lietumi poros šoko, kiti slėpėsi palapinėse ar lakstė per balas. Daugeliui pasipylusi kruša tapo net labai teigiamu reiškiniu – didesnius kaip žirnio dydžio ledukus susirinkusieji noriai dėjosi į gėrimus. Žinoma, tiems, kurių daiktai buvo palikti lauke, ar palapinės nebuvo sandarios, nebuvo labai linksma, tačiau visi sumaniai sukosi iš padėties – radę baseiną laikinuose namuose, persikėlė gyventi pas draugus ar kaimynus.

Šeštadienį muzikinį festivalio frontą laikę gospelo choras „Sound‘s In G“, „Empti“, „Pupini sesės“, „Poliarizuoti stiklai“, Leon Somov ir Jazzu, „Bitės“, Algis Ramanauskas–Greitai su grupe „SSG“ ir daugybė kitų. Vakarą vainikavo svečių iš Švedijos „Little Dragon“ ketvertuko pasirodymas. Nors daliai festivalininkų norėjosi trankesnio baigiamojo koncerto, daugumai paliko didelį įspūdį neįprasta elektroninė švedų muzika, išraiškingi solistės Yukimi Nagano judesiai.

Praleidę naktį kas kaip, sekmadienį nuo pat ryto palapinių miestelis subruzdo pakuotis daiktų ir keliauti namo, laukiant kitų metų festivalio. Galbūt kažkas buvo ne taip. Bet juk svarbiausia – požiūris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius