Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tapybos darbų parodoje Vilnius vaizduojamas kaip nesibaigianti muzika

Gruodžio 7 – 30 d. Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos galerijoje (Šv. Jono g. 11, Vilnius) bus eksponuojama Jūratės Bučmytės ir Alberto Krajinsko tapybos darbų paroda „Vilniaus simfonija“.
Parodos „Vilniaus simfonija“ paveikslas
Parodos „Vilniaus simfonija“ paveikslas / UNESCO komisijos galerijos nuotr.

Parodoje „Vilniaus simfonija“ eksponuojami tapybos, akvarelės darbai bei piešiniai, vaizduojantys Vilniaus senamiestį kaip nesibaigiančią muziką.

Jūratė Bučmytė ir Albertas Krajinskas savo darbuose įkūnija istorinį Vilniaus centrą detalėmis, remdamiesi savo pačių patyrimais, fiksuodami visus skruzdės dydžio objektus iš arti ir iš toli. Darbuose siekiama pateikti ne vien Vilniaus architektūrinę panoramą, bet ir jo kasdienybę, garsus, kvapus. Visos detalės, sujungtos darbuose, kuria didingo kūrinio – simfonijos – įvaizdį.

„Ši paroda – nuoširdžiausi advento linkėjimai iš pačios senamiesčio širdies visiems, kurie atrado, pažino ir pamilo tokį Vilnių“, – teigia parodos darbų autoriai Jūratė Bučmytė ir Albertas Krajinskas.

„Istorinis Vilniaus centras, įrašytas į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą 1994 m., išsiskiria kraštovaizdžių įvairove bei yra vienas labiausiai į Rytus nutolusių didžiųjų Vidurio Europos miestų, kuriuose vyko stipri Rytų ir Vakarų kultūrų sąveika. Šia Jūratė Bučmytės ir Alberto Krajinsko ekspozicija baigiame 2011 m. parodų ciklą bei džiaugiamės galimybe į šventėms besiruošiantį Vilniaus senamiestį pažvelgti šių menininkų akimis“, – sakė Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos generalinė sekretorė Gintarė Tamašauskaitė.

Parodos atidarymas vyks gruodžio 7 d. 17.30 val. Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos galerijoje (Šv. Jono g. 11, Vilnius). Ši paroda bus eksponuojama iki gruodžio 30 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius