Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarja Turunen koncerte Vilniuje – garsūs roko muzikantai

Po Kalėdinių ir Naujametinių renginių šurmulio metų pradžioje paprastai būna koncertų štilis. Tik ne 2012 metų pradžioje! Jau sausio 17 dieną Vilniuje „Forum palace“ koncertuos įspūdingo operinio vokalo atlikėja Tarja Turunen.
Tarja Turunen
Tarja Turunen / Koncerto organizatorių nuotr.

Visame pasaulyje išgarsinusi suomių simfoninio roko grupę „Nightwish”, savo pačios grupėje ši vokalistė taip pat subūrė kelis ypač garsius muzikantus, su kuriais ir pasirodys vieninteliame turo „What Lies Beneath – Final Tour 2012“ koncerte Lietuvoje.

Žymiausias veidas Tarjos Turunen komandoje – ekstravagantiškas būgnininkas Mike Terrana. Gyvendamas Los Andžele (JAV), jis talkino žinomiems gitaristams Yngwie Malmsteenui, Tony Macalpine, Steve Lukatheriui („Toto”), Jennifer Batten (grojo su Michaelu Jacksonu, Jeffu Becku), grupėms „Kuni” bei „Beau Nasty”. 1997 metais persikėlęs gyventi į Europą, Mike Terrana grojo garsiose sunkiojo roko grupėse „Gamma Ray”, „Rage”, „Axel Rudi Pell”, „Savage Circus” ir kt.

Nuo 2006 metų šis būgnininkas groja grupėje „Masterplan” kartu su buvusiu grupės „Helloween” gitaristu Rolandu Grapowu ir populiariu vokalistu Jornu Lande. Taip pat jis talkino įrašant ne vieną dešimtį albumų tokių atlikėjų, kaip „Haggard“, „Artension“, „Empire“ ar Kiko Laureiro (ex-„Angra“).
Dėl savo profesionalumo ir puikios grojimo technikos šis muzikantas graibstyte graibstomas įvairių stilių grupių ir atlikėjų abipus Atlanto. Mike Terrana atlikimo maniera ir technika puikiai tinka tiek instrumentiniam ir progresyviam rokui, tiek ir power, heavy ar neo-classical metalui.

Šis būgnininkas taip pat yra žinomas kompozitorius ir dainų tekstų kūrėjas. Be to, visame pasaulyje žinoma jo veikla vadinamosiose „būgnų klinikose“, kur pristatoma jo atstovaujamų kompanijų produkcija. Jis yra išleidęs ir kelis solinius albumus bei DVD.

Tarja Turunen grupėje Mike Terrana yra neseniai, tačiau jau spėjo įrašyti du albumus – 2007 metų „My Winter Storm” ir naujausią „What Lies Beneath”. Savo kaip itin techniško būgnininko pasiekimus pats M.Terrana vertina savikritiškai. Jis sako, kad ilgai ir kruopščiai mokėsi iš kitų žymių mušamųjų meistrų. Jo įsitikinimu, stebint kitus geriausiai gali tobulinti savo paties techniką. O savitos grojimo manieros paslaptis, pasak M.Terrana, slypi tinkamoje pajautimo, kūrybiškumo, savikontrolės, improvizacijos ir galios kombinacijoje. „Kai aš sėdu prie būgnų komplekto, nesvarbu, ar studijoje, ar scenoje, turiu du esminius tikslus – išreikšti save ir maksimaliai padėti grupei. Tuomet ir klausytojas liks patenkintas”, – mano M.Terrana. Profesionalus ir patyręs muzikantas teigia, kad šiuolaikinės kompiuterinės technologijos iškreipė būgnininkų individualumo ir tikro grojimo pajautimo išraišką. Jis pats vengia naudoti kompiuterinius efektus ir koncertų metu stengiasi su publika pasidalinti natūraliai kylančiomis emocijomis.

Be būgnininko Mike Terrana, su Tarja Turunen koncertuoja keli kiti itin profesionalūs muzkantai, iš kurių išsiskiria violončelininkas Max Lilja. Jis yra vienas iš garsios suomių grupės „Apocalyptica” įkūrėjų. Su šia grupe jis įrašė pirmus 2 albumus, tačiau dėl asmeninių priežasčių paliko ją 2002 metais. Šiuo metu M.Lilja ne tik turuoja su Tarja, bet ir groja grupėse „Hevein”, „Eilera” bei projekte „Headfake“, suburtame dviejų žymios amerikiečių sunkiojo roko grupės „Livin Colour” narių.

Neeilinę vokalistę Tarją Turunen su kitais garsiais jos grupės muzkantais Lietuvoje išgirsime jau 2012 m. sausio 17 d. Vilniuje, „Forum palace“. Bilietus į šį renginį platina „Bilietai LT“ ir www.bilietai.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius