Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarp dešimties pusfinalio dalyvių – abi Lietuvos komandos (nuotraukos)

Rugsėjo 26 d. Vilniuje prasidėjo Lotynų Amerikos šokių ansamblių Europos čempionatas, kuris taip pat yra vienas iš „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ renginių.
Lietuvai čempionate atstovauja dvi komandos – Lietuvos nusipelniusių trenerių Skaistutės ir Romaldo Idzelevičių treniruojami Klaipėdos universiteto sportinių šokių ansambliai „Žuvėdra 1“ ir „Žuvėdra 2“.
Lietuvos atstovai / Alfredo Pliadžio nuotr.
Temos: 1 Šokiai

Į Europos čempionatą atvyko 14 komandų iš 9 valstybių – Austrijos, Vokietijos, Vengrijos, Olandijos, Rumunijos, Rusijos, Serbijos, Velso (Didžioji Britanija) ir Lietuvos. Lietuvai čempionate atstovauja dvi komandos – Lietuvos nusipelniusių trenerių Skaistutės ir Romaldo Idzelevičių treniruojami Klaipėdos universiteto sportinių šokių ansambliai „Žuvėdra 1“ ir „Žuvėdra 2“.

Po atrankinio turo į pusfinalį, kuris Vilniaus „Siemens arenoje“ prasidės 19.00 val., pateko 10 komandų – po dvi Vokietijos, Vengrijos, Lietuvos ir Rusijos komandos bei Austrijos ir Olandijos atstovai. „Žuvėdra 1“ atliko šokį „Bond“, o „Žuvėdra 2“ – „Brazil“.

Iš tolesnės kovos dėl medalių pasitraukė rumunai, Velso atstovai ir abu Serbijos ansambliai.

Šis Lotynų Amerikos šokių ansamblių Europos čempionatas turėjo vykti Rusijoje. Tačiau atsižvelgus į tai, kad Lietuvai šie metai neeiliniai, o Lietuvos sportinių šokių federacija švenčia savo 20 metų jubiliejų, teisė rengti čempionatą buvo perleista mūsų šaliai. Beje, šiemet sukanka ir lygiai 20 metų, kai šiandien gerai žinoma ir tituluota „Žuvėdra“ pirmą kartą dalyvavo čempionate su Lietuvos vėliava – 1989 m. Štutgarte (Vokietija) vykusiame pasaulio čempionate „Žuvėdra“ buvo septinta. Pasaulio ir Europos čempione „Žuvėdra“ per dvidešimt metų tapo po šešis kartus. Paskutinį kartą Europos čempionų titulą Lietuvos šokėjai iškovojo prieš trejus metus taip pat Vilniuje surengtame čempionate.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius