-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarptautinio dainuojamosios poezijos festivalio „Tai – Aš“ programoje išskirtiniai muzikiniai projektai

Spalio 19 d. prasidės tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis ,,Tai – aš“. Vilniaus mokytojų namų organizuojamas festivalis per 13 gyvavimo metų sukūrė savo legendą, kurią gali patvirtinti ir jauni, ir garbingo amžiaus bardų muzikos mėgėjai – būtent jiems skirta tradicinių ir netikėtų renginių gausi festivalio programa.
Domantas Razauskas su grupe
Domantas Razauskas su grupe / Organizatorių nuotr.

Šiemet muzikantai iš Lietuvos ir užsienio šalių pasirodys Vilniaus, Širvintų, Gargždų, Veisiejų bei Rygos scenose.

Senos geros dainos ir nauji projektai

Spalio 20 d. festivalis prasidės nostalgija dvelkiančiu dviejų dalių koncertu „2 Maestro“ Šv. Kotrynos bažnyčioje. Koncerte pasirodys dvi ryškios dainuojamosios poezijos žvaigždės: scenoje gros Andrius Kulikauskas su grupe, o ekrane koncertuos šviesios atminties dainius Vytautas Kernagis.

Vienas labiausiai intriguojančių festivalio pasirodymų – laukiamas dviejų skirtingų kartų bardų Kosto Smorigino ir Domanto Razausko susitikimas vienoje scenoje spalio 22 d. Šv. Kotrynos bažnyčioje. Prie šio dueto prisijungs ir multiinstrumentalistas Saulius Petreikis.

Taip pat daug žada ir Vygando Kazlausko bei prancūzo Laurent‘o Secco bendras muzikinis projektas „Mėnulio sodai“. Spalio 21 d. Šv. Kotrynos bažnyčioje, pritariant styginių instrumentų orkestrui, skambės gražiausi žymių prancūzų Jacques‘o Brelio, Claude‘o Nougaro ir kitų atlikėjų kūriniai.

Šių metų festivalį vainikuos legendinių Lietuvos bardų koncertas „Senas geras dainos vynas“, kuris vyks spalio 24 d. Šv. Kotrynos bažnyčioje. Vakaro scenoje pasirodys publikos numylėtiniai: K. Smoriginas, S. Bareikis, A. Kulikauskas, A. Kaniava, N. Malūnavičiūtė ir O. Ditkovskis – kurie atliks visų pamėgtus kūrinius, dainuojamosios poezijos „šlagerius“: „Ach, ponai ir ponios“, „Žalia, žalia“, „Kaštonas“, „Tas pašėlęs vyturys!”, “Užtrauktukas” ir kitos.

Organizatorių nuotr./O. Ditkovskis
Organizatorių nuotr./O. Ditkovskis

„Atvirai tik Jums“ – užsienio ir lietuvių bardai

Pasirodymus Lietuvoje ir Latvijos sostinėje surengs būrys užsienio muzikantų iš Ukrainos, Baltarusijos, Prancūzijos, Čekijos ir Airijos. Ne pirmą kartą festivalyje dalyvaus prancūzų atlikėjas ir aktorius Laurent Secco, baltarusis Mihail Tselkovik su grupe „Lombard“ ir ukrainietis Viktor Pashnyk. Festivalio naujienos – dainininkas, dainų autorius iš Airijos Peter Baxter bei muzikantas, poetas, rašytojas iš Čekijos Honza Jicha. Spalio 23 d. Šv. Kotrynos bažnyčioje vyksiančiame koncerte „Atvirai tik Jums“ susivienys užsienio svečiai ir lietuvių muzikantai: „Raudonų vakarų“ autorė Ieva Narkutė, teatro ir kino aktorius Jokūbas Bareikis, „Baltos varnos“ ir grupė, roko muzikos grupės „Arbata“ vokalistas Andrius Zalieska-Zala ir draugai, grupė „Keturi vėjai“, dainų kūrėjas V. Kazlauskas bei Artūro Noviko džiazo mokyklos vokalinis ansamblis „Jazz Island“.

Ne tik sostinėje

Kaip ir kasmet, festivalio koncertai kvies ne tik Vilniaus klausytojus. Spalio 20 d. festivalio dalyviai keliaus į Širvintas, kur rajono savivaldybės kultūros centre pristatys programą „Mėnulio sodai pilni svečių“. Spalio 21 d. Gargžduose Viliaus Gaigalaičio globos namuose vyks jungtinis užsienio svečių bei lietuvos atlikėjų koncertas, o tą patį vakarą muzikantai pasirodys Gargždų kultūros centre.

Šiemet festivalio bardai savo kūrybą pristatys ir Latvijos sostinės gyventojams. Per vieną dieną – spalio 22 d. – Rygoje jie surengs net tris pasirodymus: Rygos ukrainiečių vidurinėje mokykloje, Rygos menų ir amatų mokykloje ir Rygos laisvalaikio ir kultūros centre „Imanta“.

Paskutinę festivalio dieną – spalio 24-ąją – Lietuvos ir užsienio bardų grupė koncertuos dainingosios Dzūkijos miestelyje Veisiejuose.

Jaunimui ir vaikams

Festivalio organizatoriai savo kūrybos pristatyti kvies ir jaunuosius muzikantus. Spalio 16 d. Mokytojų namų scenoje vyks įvadinis festivalio koncertas, kuriame muzikinį šou pademonstruos ir į festivalį šauks profesionalių aktorių-muzikantų grupė „BASI“. Spalio 19 d. toje pačioje scenoje vyks iš tradicinių „Naktinėjimų“ išaugęs dainuojamosios poezijos vakaras „Akustiniai reikalai – tekstų formos“.

Organizatorių nuotr./Į festivalį kviečiami ir vaikai
Organizatorių nuotr./Į festivalį kviečiami ir vaikai

Spalio 24 d. šeštadienį 12 val. Šv. Kotrynos bažnyčioje mažiesiems klausytojams specialią programą „Gera, kaip man gera“ atliks Vytautas V. Lansbergis.  Vaikai kviečiami paklausyti linksmų dainų, gyvų pasakų ir „kitų rudnosiukų“. Mažuosius šventiškai pasitiks Lietuvos Edukologijos universiteto (LEU) studentai, kartu kurs vaidybinę pasaką ir užsiims kitomis smagybėmis.

Tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „Tai – aš“, organizuojamas nuo 2003 metų, yra vienintelis tokio pobūdžio renginys visoje Rytų Europoje. Jaukūs vakarai, gilūs atlikėjų dainų tekstai, išradingos muzikinės kompozicijos ir nuoširdžios klausytojų simpatijos kasmet sutraukia didelį pulką šio festivalio gerbėjų iš Lietuvos ir užsienio šalių.

Plačiau apie festivalį skaitykite čia

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius