-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tėvo dieną bendrai dainai „Ąžuoliukas“ kviečia visus Lietuvos tėčius

Berniukų ir jaunuolių choras „Ąžuoliukas“, minėdamas Tėvo dieną, bendrai dainai kviečia susiburti visus Lietuvos tėčius. Šį sekmadienį 13 val. sostinės Mokytojų namų kiemelyje išskirtinį koncertą surengsiantis kolektyvas pirmą kartą mūsų šalies istorijoje mokys dainuoti visus pasirodymo stebėti susirinkusius tėvus.
Choras „Ąžuoliukas“
Choras „Ąžuoliukas“ / Algirdo Rakausko nuotr.

„Daina Lietuvai visada turėjo išskirtinę reikšmę. Sunkiomis akimirkos ji išlaikė šalies gyvastį, vedė tautą į Nepriklausomybę ir padėjo išlikti. Šiandien daina – vis dar mūsų kraujyje ir širdyje. Todėl Tėvo dieną dar kartą suvienys daina. Šįkart – visus čia susirinkusius tėčius“, – sakė choro „Ąžuoliukas“ meno vadovas ir kompozitorius profesorius Vytautas Miškinis.

Pasak dirigento, nors per 55 kolektyvo gyvavimo metus „Ąžuoliuke“ augo tūkstančiai tėčių, bendros visus tėvus vienijančios dainos berniukų ir jaunuolių choras taip niekada dar neatliko. V.Miškinio teigimu, tai bus pirmas kartas ne tik „Ąžuoliuko“, bet ir visos Lietuvos istorijoje, kai koncerte dainuos ne tik scenoje, bet ir minioje esantys tėčiai. Tiesa, kokia tai bus daina, choro vadovas dar neatskleidžia.

Tėvo dienos proga rengiamame koncerte pasirodys daugiau kaip pusė tūkstančio „Ąžuoliukų“. Scena dalysis visi aktyvūs choro dainininkai – nuo pačių jauniausių berniukų iki dešimtis metų kolektyvo veikloje dalyvaujančių vyrų. Dienos renginius vidurdienį Šv. Kotrynos bažnyčioje pradės buvusius ir esamus „ąžuoliukus“ vienijančio „Ąžuolų klubo“ choro koncertas.

Pasibaigus koncertui Mokytojų namų kiemelyje, „Ąžuoliukas“ keliaus į Arsenalo ir T.Vrublevskio gatvių kampe esantį skverą, kuriame bus atidengta „Ąžuoliuko“ atminimo lenta. Ši vieta pasirinkta neatsitiktinai – dar 1979 metų pirmąjį birželio sekmadienį Tėvo dienos proga čia buvo pasodintas ąžuoliukas. Netrukus 40-uosius metus skaičiuosiantis medelis tapo dažna kolektyvo narių susibūrimo vieta. Prie šio ąžuolo Tėvo dienos proga kasmet susirenka esami ir buvę choro dainininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius