-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Trakų Vokės jubiliejinio tapybos plenero derlius – 108 unikalūs kūriniai

Trakų Vokėje baigėsi aštuonias dienas trukęs tarptautinis renginys – dailininkų pleneras „Menas paveldui“. Tapytojai iš skirtingų Europos šalių ir Kanados dešimtą kartą į dvaro sodybą ir jos aplinką bandė pažvelgti kitokiu žvilgsniu, siekdami atskleisti šių metų temą – „Laiko inkliuzai Trakų Vokės dvaro sodyboje“. Dalis plenero metu sukurtų kūrinių papildys Trakų Vokės dvaro sodyboje veikiančio kultūros centro meninę kolekciją, kuri jau rudenį džiugins Lietuvos dvarų lankytojų akis.
Trakų Vokės dvaras vasarą
Trakų Vokės dvaras vasarą / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Dalijamės menininkų mintimis ir akimirkomis iš parodos atidarymo.

„Man šiame plenere buvo labai įdomu susipažinti su lietuvių, latvių menininkų kūryba. Taip pat buvo smagu pažinti savotišką šio Lietuvos kampelio gamtą. Pleneras buvo gerai suorganizuotas, nors tai labai sunku padaryti, kai dalyvauja tokia gausybė žmonių. Organizatoriai stengėsi viską numatyti, todėl gerai dirbome ir buvo tam tinkama atmosfera“, – sakė Olga Pavliuk.

„Stengiausi dirbti iš visos širdies ir visų jėgų tam, kad įamžinčiau nykstantį Trakų Vokės dvaro sodybos paveldą“, – tikino Valė Vaitkuvienė.

„Kiekvienas meno kūrinys – tekstas. Tekstas – tai audinys. Menininkas – audėjas: vienas siūlas eina iš dangaus, o kitas – iš žmogaus“, – meniškai kalbėjo Ana Danilevič.

„Buvo daug saulės, mūsų darbuose – daug šviesos, o širdyse – šilumos!“ – entuzaistingai aiškino Audronė Rudienė.

Rudenį per dešimt metų nutapyti keli šimtai profesionalių tapytojų kūrinių bus spausdinami tapybos almanache „Menas paveldui“.

„Menininkai Trakų Vokės dvaro aplinkoje labai produktyvūs – liepos 20 d., 13 val., jubiliejinės parodos atidarymo metu, mūsų turimą 171 tapybos kūrinių kolekciją papildys dar keliasdešimt išskirtinių kūrinių“, – džiaugėsi plenero idėjos autorė ir organizatorė, Trakų Vokės bendruomenės kultūros centro vadovė, L. Marcinkevičienė.

Parodą „Laiko inkliuzai Trakų Vokės dvaro sodyboje“ galite apžiūrėti Trakų Vokės bendruomenės kultūros centre (Žalioji a. 3, Vilnius) darbo dienomis nuo 10 iki 18 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius