Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15min studijoje – pokalbis apie festivalį „Naujasis Baltijos šokis '18“

15min studijoje trečiadienį lankėsi tarptautinio šiuolaikinio šokio festivalio „Naujasis Baltijos šokis“ vadovė Gintarė Masteikaitė ir Briuselyje gyvenanti choreografė, šokėja, nepriklausomos šokio trupės „We cie“ įkūrėja ir meno vadovė Vilma Pitrinaitė.
15min studijoje – pokalbis apie festivalį „Naujasis Baltijos šokis '18“
15min studijoje – pokalbis apie festivalį „Naujasis Baltijos šokis '18“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Šiemet gegužės 4–13 d. vyksiantis „Naujasis Baltijos šokis '18“ – jau 22-asis. Didžiausia ir laukiamiausia jo žvaigždė – choreografo Alaino Platelio vadovaujama Belgijos trupė „Les ballets C de la B“, į Vilnių atvežanti spektaklį „nicht schlafen“.

VIDEO: „Naujajame Baltijos šokyje '18“ – vienas įtakingiausių pasaulio šokio teatrų, Libano skoniai ir lietuvių premjeros

Britų dienraštis „The Guardian“ šią trupę vadina vienu įtakingiausių šokio teatrų pasaulyje, o „Evening Standard“ spektaklio choreografą A.Platelį apibūdina kaip „neįprastumo meistrą“.

Chriso Van der Burghto nuotr./Šokio spektaklis „nicht schlafen“
Chriso Van der Burghto nuotr./Šokio spektaklis „nicht schlafen“

Festivalio atidarymui šį kartą pasirinktas žymiausias šių dienų arabų pasaulio choreografas, šokėjas, Libane įkurto „Maqamat“ šokio teatro meno vadovas Omaras Rajeh. Gegužės 4 ir 5 d. Menų spaustuvėje bus parodytas svečių iš Libano spektaklis „Beytna“ (liet. „Mūsų namai“.)

Be šių trupių, šokio ir festivalio gerbėjų laukia svečiai iš Vokietijos, Belgijos, Bulgarijos, Prancūzijos ir Airijos. Ir penki lietuvių kūrėjų darbai, tarp jų – net dvi premjeros.

Apie tai, kas įdomaus ir kerinčio laukia po poros dienų prasidedančiame festivalyje „Naujasis Baltijos šokis '18“, ko derėtų nepraleisti, kaip keičiasi pats festivalio veidas kalbėjomės su jo vadove G.Masteikaite. Iš V.Pitrinaitės išgirdome, kokia mintis šįkart pavergė jos širdį ir apie ką naujausias jos spektaklis „Somaholidays“.

Asmeninio archyvo nuotr./Vilmos Pitrinaitės spektaklio „Somaholidays“ įvaizdinė nuotrauka
Asmeninio archyvo nuotr./Vilmos Pitrinaitės spektaklio „Somaholidays“ įvaizdinė nuotrauka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius