Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užburiantis šokio spektaklis vaikams atskleidžia Visatos paslaptis

V.V.Landsbergio pasaką apie „Arklio Dominyko kelionę į žvaigždes“ skaitė didžioji dalis Lietuvos šeimų, o štai entuziastingi M. K. Čiurlionio menų mokyklos choreografai ryžosi šią pasaką įkūnyti šokio spektaklyje, kuriame šoka tik vaikai.
Spektaklis „Arklio Dominyko kelionę į žvaigždes“
Spektaklis „Arklio Dominyko kelionę į žvaigždes“ / Kūrėjų nuotr.

„Patikėti visas scenos užduotis  1-4 klasių vaikams  (šoka tik keli vyresnių klasių moksleiviai) – išties drąsu. Bet toks ir buvo mano sumanymas. Šokio teatro aikštelė yra mūsų mokinių edukacijos dalis. Žinau, kad tik tikėdama jų gebėjimais ir pasitikėdama suteiksiu jiems galimybę augti ir judėti pirmyn. Aš be galo didžiuojuosi kiekvienu iš jų. Mokiniai pateisino visus lūkesčius su kaupu. Vaikams tai išties nelengva užduotis: šokiu atskleisti personažus, naudojant papildomas butaforines priemones, išlikti susikaupusiems viso vaidinimo metu.... Ir  dar – kaskart nustebinti publiką!“ – sako spektaklio sumanytoja ir režisierė Jekaterina Deineko.

Šio šokio spektaklio premjera įvyko birželio pradžioje ir sulaukė palankaus žiūrovų vertinimo. Net patiems mažiausiems neprailgo 40 minučių, praleistų erdvėje tarp kosmoso ir žemės. Suaugusieji sužavėti tiek spektaklio idėjine visuma, tiek mažųjų altikėjų profesionalumu.

Kiekviena siužeto linija įtraukia žiūrovą vis gilyn į veiksmą scenoje.  

„Tai man didžiulis iššūkis. V.V. Landsbergis – nuostabus rašytojas. Jo kalba tokia turtinga, mintis tokia sklandi ir užburianti. Užsibrėžiau tikslą, kad spektaklis Šokio teatro scenoje būtų ne mažiau įspūdinga nei skaitytojo  galvoje pasakos kuriami vaizdiniai. Esu labai dėkinga visai talkinusiai komandai – video projekcijų, cirko elementų, kostiumų, sceninės butaforijos kūrėjams,“ – komentuoja J. Deineko.

Rugsėjo mėnuo – tinkamiausias metas supažindinti vaikus su žvaigždėmis ir planetomis ne tik raiškiame rudeniniame danguje, bet ir Šokio teatre.

Rugsėjo 27 ir spalio 4 dienomis ateikite į Nacionalinės M.K. Čiurlionio menų mokyklos   „Šokio teatrą“ ir patys įsitikinkite  – spektaklis  „Arklio Dominyko kelionė į žvaigždes“ praturtina mažųjų žiūrovų vaizduotę ir išplečia žinias ne tik apie dangaus skliautą, bet ir apie meilę, pasiaukojimą ir draugystę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius