Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užsieniečiai gali dainuoti lietuviškai?

Šiemet, birželio 6 d. jau ketvirtus metus iš eilės, Lietuvą sudrebins mažame šiaurės Lietuvos miestelyje Rokiškyje vyksiantis gyvos muzikos festivalis „Tėvo gitara“ .
Gitara
Gitara / Photos.com nuotr.
Temos: 2 Gitara Rokiškis

Festivalis vyks Tėvo dienos proga, nes mūsų nuomone šiai šventei skiriama per mažai dėmesio. „Tėvo gitara“ siekiame parodyti kokybiškos lietuviškos muzikos grožį, įrodyti, kad lietuviška muzika gali konkuruoti su visame pasaulyje žinomais šlageriais. Jaunųjų lyderių klubo pranešime spaudai teigiama, kad festivalyje dalyvaus grupės iš Italijos, Portugalijos, Latvijos, Turkijos, Lenkijos ir visos Lietuvos.  Šiuo metu užsienio grupės aranžuoja Lietuviškas dainas ir „Tėvo gitaros“ metu vieną iš dainos posmų atliks Lietuvių kalba. Festivalio iniciatoriai yra jauni žmonės, kurie viską organizuoja neprašydami jokio atlygio ir siekia, kad ir mažame mieste skambėtų kokybiška muzika.   

 „Tėvo gitara“ – tai ne tik gyvos muzikos festivalis, bet ir tarptautinis jaunimo mainų projektas finansuotas tarptautinės jaunimo bendradarbiavimo agentūros. 2009 m. gegužės 30 – birželio 8 dienomis 42 jaunuoliai iš  Italijos, Portugalijos, Latvijos, Turkijos, Lenkijos, Lietuvos susitiks Rokiškyje, kur kūrybinių artelių metu kartu aranžuos lietuviškas dainas, pažins vieni kitų kultūras ir išleis savo pačių aranžuotų dainų kompaktinę plokštelę. Mes tikimės, kad projekto pabaigoje kiekvienas projekto dalyvis galės drąsiai pasakyti: „ kiekvienos tautos muzika yra jos lobis “.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius