-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užsienio svečiai: nuo populiarių romanų autorių iki pripažintų mokslininkų

Vilniaus knygų mugė skaitytojams tampa puiki proga gyvai susitikti su pamėgtų knygų autoriais, dalyvauti naujausių jų knygų pristatymuose, diskusijose bei skaitymų valandose. Knygų mugėje jos lankytojai turės galimybę susitikti ir su populiarių romanų autoriais, ir su mokslininkais, istorikais bei literatūros tyrinėtojais. Ne mažiau laukiami ir į mugę atvykstantys užsienyje šiuo metu gyvenantys ir kuriantys lietuviai – jų šiais metais taip pat sulauksime ne vieno.

Karlas Schlögelis (Vokietija)

Karl-Schloegel
Karlas Schlögelis


Į Vilnių atvykstantis Karlas Schlögelis – žymus vokiečių istorikas, kurio tyrimų sritis Rytų Europos istorija. Vilniaus knygų mugėje jis viešės leidyklos  „Tyto alba“, neseniai išleidusios jo knygą „Teroras ir svajonė: Maskva, 1937-ieji“, kvietimu. Ši knyga – tai monumentalus veikalas apie Tarybų Sąjungos sostinę, kai Stalino diktatūra buvo pasiekusi apogėjų.
K.Schlögelio darbai buvo nesyk apdovanoti prestižinėmis premijomis, šiuo metu jis dėsto Rytų Europos istoriją Europos Viadrinos universitete Frankfurte prie Oderio.
 

Michaelas Brooksas (Didžioji Britanija)

Brooks Michael
Michaelas Brooksas


Dar vienas leidyklos „Tyto alba“ svečias – knygos „13 protu nesuvokiamų dalykų“ autorius Michaelas Brooksas. Šis britų mokslininkas yra kvantinės fizikos daktaras, 5 mokslo populiarinimo knygų autorius, žurnalo „New Scientist“ mokslinis konsultantas, jis rašo straipsnius garsiausiems įvairių šalių mokslo žurnalams, skaito paskaitas universitetuose. „13 protu nesuvokiamų dalykų“ – intriguojanti ir provokuojanti knyga, o M. Brookso interesų ratas neapsiriboja tik fizika ar tiksliaisiais mokslais.

Jeanas François Hangouët ir Anne Morange (Prancūzija)
Leidykla „Baltos lankos“ Vilniaus knygų mugėje organizuoja renginį „Romainui Gary – 100 metų: kūryba ir gyvenimas“. Ta proga į Vilnių atvyksta Jeanas François Hangouët, asociacijos „Les Mille Gary“ („Romaino Gary kūrybos kaupimas ir sklaida“) įkūrėjas, ir Anne Morange, šiuolaikinės literatūros dėstytoja Rubė (Prancūzija) esančiame Maxence Van der Meersch licėjuje. Abu jie renginyje kalbės apie Romainą Gary (1914–1980), rašytoją, vienintelį istorijoje dukart pelniusį literatūrinę Goncourt’ų premiją, bei jo sąsajas su Vilniumi.

Henrikas Fexeus (Švedija)

Marc Femenia
Henrikas Fexeus

Leidykos  „Alma littera“ kvietimu į Vilniaus knygų mugę atvyksta Henrikas Fexeus.  Žinomas švedų manipuliavimo meno ekspertas skaitytojų pripažinimo sulaukė vos pasirodžius jo debiutinei knygai „Minčių skaitymo menas“. Vėliau sekė tokios jo knygos, kaip „Viliojimo menas“, „Elkis taip, kaip aš noriu“ bei „Nuostabus protas“. Pastaroji knyga, įvardijama kaip išsamus asmenybės tobulinimo kursas, ir bus pristatoma mugėje. Joje autorius demonstruoja, kokios elastingos žmogaus smegenys ir kokių fantastiškų rezultatų galime pasiekti padedami paprasčiausių treniruočių.

Reinas Raudas (Estija)

REIN RAUD
Reinas Raudas 


Mugės  organizatorių ir „Apostrofos“ leidyklos svečias estų rašytojas, vertėjas, vienas žymiausių šių dienų Estijos intelektualų, kultūros teoretikas, poliglotas Reinas Raudas yra puikiai žinomas Lietuvoje.  Skaitytojai jau spėjo pamėgti jo romaną „Hektoras ir Bernardas“ (2006). Rašytojas pasakos apie savo kūrybą, naujausias knygas, pristatys antrąjį savo romaną lietuviškai – Brolis(Apostrofa, 2014) ir dalyvaus Diskusijų klubo renginyje „Europos vienijimosi pabaiga?”

Nora Gomringer (Vokietija)
Goethe’s instituto ir leidyklos „Baltos lankos“ kvietimu Vilniaus knygų mugėje viešės poetė, garsi slamo atstovė Nora Gomringer.  Ši kūrėja daug eksperimentuoja su kalba ir poezija, pristato įvairius teatrinius muzikinius performansus. Vilniuje ji atliks perfomansą kartu su Gabriele Labanauskaite ir DJ A. (Ana Maslenikova). Šis renginys organizuojamas kaip Johanno Wolfgango Goethe’s autobiografijos „Iš mano gyvenimo. Poezija ir tiesa“ pristatymo dalis.
 

Larsas Kepleris (Švedija)
Leidyklos „Obuolys“ svečias šių metų knygų šventėje – knygos „Smėlio žmogus“ autorius Larsas Kepleris. O jei tiksliau, tai net ne vienas autorius, o vieni garsiausių Skandinavijos detektyvų rašytojai, prisistatantys Larso Keplerio vardu – sutuoktiniai Alexanderis ir Alexandra Ahndorilai. 

Ursula Poznanski (Austrija) – knygų „Erebas“, „Saeculum“ autorė. Į jaunimo literatūrą ji įsiveržė trileriu „Erebas“, jau išverstu beveik į 30 kalbų ir pelniusiu kelis rimtus apdovanojimus, tarp jų ir premiją už geriausią 2011-ųjų Vokietijos knygą vaikams ir jaunimui. Viešnią pristato leidykla „Alma littera“.

Kevin Remington
Domnica Radulescu

Domnica Radulescu (JAV) – knygos „Traukinys į Triestą“ autorė. Jos romane susipina skaudus Rumunijos istorijos etapas – diktatoriškas komunistinis N.Ceausescu režimas ir romantiška meilės istorija. Pati rašytoja yra prancūzų ir italų literatūros profesorė, taip pat Rumunų kultūros studijų asociacijos JAV konsultantė. 1983 m. ji sugebėjo pabėgti iš komunistų valdomos Rumunijos į JAV. Viešnią pakvietė leidykla „Briedis“.

Ulfas Peteris Hallbergas (Švedija)

Ulf Peter Hallberg
Ulfas Peteris Hallbergas


Švedų rašytojas ir iškilus vertėjas į švedų kalbą, gimęs Malmėje ir nuo 1983 m. gyvenantis Berlyne, „Apostrofos“ leidyklos kvietimu atvyksta į Vilnių pristatyti savo pirmą lietuviškai išleistą romaną „Europos šlamštas: šešiolika būdų prisiminti tėtį“, kuris tėvynėje buvo įvertintas 2010-ųjų Alberto Bonniero premija ir išverstas į kelias užsienio kalbas.

Jevgenijus Anisimovas (Rusija) – knygos „Rusijos istorija. Nuo Riuriko iki Putino“ autorius. Šiame veikale pristatoma Rusijos istorija, kuri šiuolaikinėje Lietuvoje mažai žinoma. Autorius tam pasirinko tris rubrikas – „įvykiai, datos ir žmonės“. Svečią pasikvietė Mokslo ir enciklopedijų leidybos centras

Nikita Petrovas (Rusija)

Petrov Nikita
Nikita Petrovas

- knygos „Budeliai. Jie vykdė Stalino užsakymus“ autorius. Pristatoma jo knyga grįsta daugybe dokumentų, griaunančių Stalino, kaip tėvynės globėjo, mitą bei atskleidžiančių istorinę tiesą ne tik apie šią asmenybę – tironą, žudiką – bet ir apie jo parankinius:  L.Beriją, V.Blochiną, V.Ulrichą, L.Vlodzimirskį ir kt. Istoriką į Vilniaus knygų mugę pakvietė leidykla „Briedis“.

Dorothy Koomson (Didžioji Britanija) – romanų „Mano vyro paslaptis“, „Šokoladinis pabėgimas“, „Moteris, kurią jis mylėjo“ autorė. Populiarių romanų autorę pakvietė leidykla „Alma littera“.

Manuelis Rosa (JAV) – knygos „Kolumbas. Atskleistoji istorija“ autorius. Svečią pristato leidykla „Charibdė“.

Vilniaus knygų mugėje dalyvausiantys užsienyje kuriantys lietuviai

Kristina Sabaliauskaitė (Lietuva / Jungtinė Karalystė) pristatys savo romano „Silva rerum“ trečiąją dalį. Knygą išleido leidykla „Baltos lankos“.
Paulina Pukytė (Lietuva / Jungtinė Karalystė) viešėdama pristatys savo knygą „Bedalis ir labdarys: monologai ir dialogai“. Ją išleido leidykla „Apostrofa“.
Agnė Žagrakalytė (Lietuva / Belgija) – knygos „Eigulio duktė: byla F 117“ autorė. Knygą išleido leidykla „Tyto alba“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius