Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Varėnoje vyks respublikinės ristūnų žirgų lenktynės

Kas neturėjo galimybės pamatyti žirgų lenktynes Sartuose, šiemet turi puikią progą eikliausius Lietuvos ristūnus išvysti Varėnoje.
Žirgų lenktynės
Žirgų lenktynės / Organizatorių nuotr.

Šį sekmadienį, vasario 21 d., 14 val. ant Varėnos tvenkinio, kurį varėniškiai vadina „jūra“, vyks respublikinės ristūnų žirgų lenktynės „Varėna 2010“. Jas organizuoja Varėnos rajono savivaldybė ir VšĮ „Respublikinė lenktyninių žirgų lyga“.

Šiose lenktynėse bus organizuojami šeši važiavimai, kuriuose varžysis 25 vadeliotojai ir 35 ristūnai iš Ukmergės, Širvintų, Panevėžio, Alytaus, Lazdijų ir Varėnos.

Pasak VšĮ „Lietuvos Respublikinė lenktyninių žirgų lyga“ direktoriaus, varėniškio Stasio Kėrio, kuris dalyvauja ir laurus skina daugumoje Lietuvoje ir užsienyje organizuojamų žirgų lenktynių, džiugu, kad šiemet po daugiau kaip dešimties metų pertraukos Varėnoje vėl rengiamos žirgų lenktynės. „Malonu, kad šiemet jas leidžia surengti pati gamta. Juk hipodromo iki šiol neturime, nors ir auginame vienus eikliausių ristūnų. Norėtųsi, kad Varėnoje, kaip ir Sartuose, lenktynės irgi taptų tradicinėmis. Na, o šiose, žinoma, tikiuosi pergalės“, – sakė S.Kėrys.

Sartų žirgų lenktynėse praėjusiais metais S.Kėrys iškovojo Didįjį prizą, o šiemet užėmė antrąją vietą. Varžybose Varėnoje dalyvaus septyni S.Kėrio žirgyne treniruojami žirgai.

Pirmą kartą žirgų lenktynės Varėnoje buvo suorganizuotos 1984 m., o paskutinį – 1996 metais.

Varėnos rajono savivaldybės meras Vidas Mikalauskas sako, kad žirgų lenktynes Varėnoje skatina rengti puikūs ir stabilūs Varėnos krašto vadeliotojų laimėjimai respublikinėse ir tarptautinėse varžybose.

„Šiandieniniame gyvenime žirgo ir žmogaus vienybė bene labiausiai atsiskleidžia žirgų lenktynėse – vienintelėje sporto šakoje, kurioje žmogus pergalei pasiekti gali suvienyti jėgas su galingu ir grakščiu augintiniu. Šios varžybos turėtų padėti mums, varėniškiams, atkreipti Žemės ūkio ir Ūkio ministerijų dėmesį, kad Varėnos ristūnų sporto entuziastams būtinai reikia savo žirgams treniruočių ir varžybų vietos – hipodromo“, – įsitikinęs rajono vadovas. Jis lenktynių žiūrovams linki įspūdingo reginio, azartiškų akimirkų ir geros nuotaikos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius