Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vasaros renginių kalendorius: ko nepraleisti šį sezoną?

Vasara – renginių metas. Kas antrą savaitgalį – muzikos festivalis, o kur dar koncertai mieste, atvykstančių teatro trupių pasirodymai, kinas po atviru dangumi, šiuolaikinio meno renginiai…
„Yaga Gathering“
„Yaga Gathering“ / Festivalio organizatorių nuotr.

Kad pro akis neprasprūstų mylimos grupės koncertas, o savuosius vasaros maršrutus planuotis būtų lengviau, siūlome 15min renginių kalendorių, kuriame pristatome beveik tris dešimtis renginių, į kuriuos vertėtų atkreipti dėmesį.

BIRŽELIS

Birželio 1 d. – rugpjūčio 31 d.

Kinas po žvaigždėmis8-ąjį sezoną pradedantis „Kinas po žvaigždėmis“ žiūrovus iš tamsių salių kviečia į Valdovų rūmų kiemelį, kur iki pat rugpjūčio 31 d. pristatys tiek vasaros premjeras, tiek per šiuos metus žiūrovų jau pamėgtus filmus.

Birželio 3–4 d.

Postcosmosgreta Molėtų observatorijos pirmąjį vasaros savaitgalį vyks „Postcosmos“, pulsuosiantis postroko, postpanko ir postelektronikos garsais, o smalsumą žadinsiantis mokslo ir meno renginiais.

Birželio 8–11 d.

„ArtVilnius’17“ – 8-ąjį kartą vyksianti tarptautinė šiuolaikinio meno mugė „ArtVilnius’17“ kviečia į „Litexpo“ parodų rūmus, kuriuose bus galima susipažinti su rinktinėmis galerijomis bei įspūdingų gabaritų instaliacijomis, o taip pat ir padiskutuoti apie šiandienos meno rinką.

Birželio 8–11 d.

„Cirque du Soleil“ – 7 pasirodymus Vilniaus „Siemens“ arenoje surengsianti viena garsiausių cirko trupių pasaulyje „Cirque du Soleil“ pristatys jau daugiau nei 130 miestų 23 šalyse rodytą spektaklį „Varekai“.

Birželio 10–11 d.

Spektaklis Apokalipsė“ – vienas ryškiausių Klaipėdoje vyksiančio tarptautinio teatrų festivalio „TheAtrium“ akcentų – lenkų teatro „Nowy Teatr“ spektaklis „Apokalipsė“, kuris buvo pripažintas geriausiu prestižiniame teatrų festivalyje „Dieviškoji komedija“.

Birželio 16 d.

Kultūros naktis11-oji „Kultūros naktis” kviečia užgesinti šviesas ir nuo 18 val. iki pat 2 val. ryto pasinerti į Vilniaus kultūrą, kurioje – ir muzika, ir parodos, ir netikėti meniniai projektai.

Birželio 16 d.

„Röyksopp“ koncertas – Vilniaus Kalnų parke, festivalio „Summer in the City“ programoje, koncertuos elektroninės muzikos duetas „Röyksopp“ iš Norvegijos, kurio kūryba buvo pristatyta „Grammy“, „BRIT Awards“ ir „MTV“ apdovanojimams.

Birželio 21 d.

„Evanescence“ koncertas – Trakų pilyje, vasaros festivalio „Sunset“ programoje, pirmą kartą Lietuvoje pasirodys prestižinio „Grammy“ apdovanojimo laimėtoja grupė „Evanescence“.

Biželio 22 d.

Dadadaden Tenko pasirodymas – Operos ir baleto teatre, užveriant Vilniaus festivalį, pasirodys būgnų trupė „Dadadaden Tenko“, savo pasirodymuose tradicinę Japonijos kultūrą išmoningai derinanti su šiuolaikine.

Birželio 23–25 d.

Santaros-Šviesos suvažiavimas – kaip ir kasmet, Alantoje trims birželio dienoms rinksis filosofai, mokslininkai, menininkai, politologai, kviesiantys nauju žvilgsniu pažvelgti į šiandien Lietuvoje vykstančius procesus.

Birželio 25 d.

„The Tiger Lillies“ koncertas – Klaipėdos dramos teatre, tarptautinio teatro festivalio „TheAtrium“ programoje pasirodys garsioji britų grupė „The Tiger Lillies“, kurios kūryboje pinasi postpankas, kabaretas, gatvės teatras ir cirkas.

Birželio 27 d.

„Kings of Leon“ koncertas – Vilniaus „Siemens“ arenoje pasirodys tarptautinį pripažinimą pelniusi ir „topų“ viršūnes užkariavusi grupė „Kings of Leon“, savo sąskaitoje turinti jau 7 albumus.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./„The Tiger Lillies“ koncerto Vilniuje akimirka
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./„The Tiger Lillies“ koncerto Vilniuje akimirka

LIEPA

Liepos 4 d.

RY X koncertas Piano.lt Vasaros terasoje įvyks australų muzikanto RY X, tituluojamo vienu įdomiausių šiuolaikinės muzikos kūrėjų, koncertas, kurio metu bus pristatytas naujausias jo albumas „Dawn“.

Liepos 5–13 d.

M. K. Čiurlionio muzikos festivalis – liepą Palangoje penktąjį kartą vyks M. K. Čiurlionio muzikos festivalis, be tradicinių koncertų pakviesiantis ir į projektą „Kosminis Čiurlionis“, kuriame susilies saksofonininko P.Vyšniausko, džiazo muzikanto O. Molokojedovo ir pianistės A.Žvirblytės idėjos.

Liepos 13 d.

„Cigarettes After Sex“ koncertas – Vilniaus pranciškonų vienuolyno kieme koncertuos „Youtube“ sensacija vadinama JAV grupė „Cigarettes After Sex“, čia pristatysianti savo debiutinį albumą, kuris jau dabar yra laikomas vienu laukiamiausių šios vasaros įrašų.

Liepos 13–16 d.

„Devilstone – festivalis, kurio organizatoriai jį pristato kaip turintį ekstremalaus rokenrolo charakterį, Anykščiuose vyks jau 9 metus. Šįkart jame pasirodys „Satyricon“, „Zeal and Ardor“, „Tall Ships“ ir kt.

Liepos 17 d.

Baletas „Radio and Juliet“ – festivalį „Midsummer Vilnius“ Valdovų rūmų kieme šiemet atidarys tarptautinius apdovanojimus pelniusio choreografo Edwardo Clugo baletas „Radio and Juliet“ pagal grupės „Radiohead“ muziką.

Liepos 19 d.

Tigran Hamasyan koncertas – festivalio „Midsummer Vilnius“ programoje pasirodys džiazo improvizacijas su turtinga Armėnijos folkloro muzika jungiantis Tigranas Hamasyanas, per savo karjerą jau spėjęs pelnyti įspūdingą skaičių muzikinių apdovanojimų.

Liepos 26 d.

„The Tiger Lillies“ koncertas – po pasirodymo Klaipėdoje, britų grupė „The Tiger Lillies“ koncertuos ir festivalyje „Midsummer Vilnius” Vilniaus Valdovų rūmų kieme, kur pristatys naują programą „Madame Piaf“.

Liepos 28-29 d.

Festivalis „Galapagai“ – Zaraso ežero saloje nugriaudės vienas didžiausių ir svarbiausių lietuviškų festivalių. Šių metų programoje – Tommy Cash, Fusedmarc, Deeper Upper ir kt. pripažinti lietuvos ir užsienio muzikantai.

Liepos 31 d.

„Foals“ koncertas – Vilniaus Kalnų parke pasirodys viena ryškiausių šių dienų britų indie roko grupių „Foals“, gyvuojanti jau 13 metų ir pelniusi ne vieną prestižinį muzikos apdovanojimą.

Organizatorių nuotr./Baletas  „Radio and Juliet“ pagal „Radiohead“ muziką
Organizatorių nuotr./Baletas „Radio and Juliet“ pagal „Radiohead“ muziką

RUGPJŪTIS

Rugpjūčio 3–7 d.

„Yaga Gathering“ – Spenglos ežero pakrantėje Valkininkų rajone tradiciškai vyks muzikos, menų ir alternatyvaus gyvenimo būdo festivalis „Yaga Gathering“, kurio programoje – „Psymmetrix“, Ulrich Schnauss, „Procs“ ir kt.

Rugpjūčio 7 d.

Feist kocertas – Trakų pilyje įvyks vienintelis Baltijos šalyse garsios kanadiečių indie pop atlikėjos Feist koncertas, kuri šį balandį, po šešerių metų pertraukos, išleido naują albumą.

Rugpjūčio 16 d.

Robbie Williams koncertas – Vilniaus Vingio parke įpusėjus rugpjūčiui pasirodys Robbie Williamsas, apdovanotas prestižiniu „BRITs Icon“ apdovanojimu už indėlį į Didžiosios Britanijos kultūrą.

Rugpjūčio 17–19 d.

Festivalis „Purpurinis vakaras – nacionalinis bardų festivalis šiemet lankytojus į Anykščius kvies jau 10-ąjį kartą. Festivalis pristato dainuojamosios poezijos atlikėjus, kartu kviesdamas pažinti Anykščių kraštą.

Rugpjūčio 24–27 d.

„Mėnuo Juodaragis – paskutinį vasaros savaitgalį Dūburio ežero saloje, Zarasų rajone, vyks 20-asis muzikos ir šiuolaikinės baltų kultūros festivalis „Mėnuo Juodaragis“, savo programoje pristatysiantis tokius atlikėjus kaip „Wardruna“, Elle Marja Eila, „Of The Wand And The Moon“ ir kt.

Rugpjūčio 27 d.

Alexis Taylor koncertas – Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčioje pasirodys garsus britų atlikėjas ir grupės „Hot Chip“ balsas Alexis Tayloras. Tikėtina, jog solo koncerte klausytojai galės išgirsti ir kūrinius iš naujausio albumo „Piano“.

Rugpjūčio 27 d.

Giacomo Puccini „Messa di Gloria“ – užveriant Pažaislio muzikos festivalį, Gintaro Rinkevičiaus vadovaujamas orkestras drauge su tarptautinį pripažinimą pelniusiais artistais Edgaru Montvidu ir Kostu Smoriginu atliks Giacomo Puccini kūrinį „Messa di Gloria“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius