Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus Balio Dvariono dešimtmetėje muzikos mokykloje – neeilinis jaunųjų pianistų konkursas

Gegužės 5 - 7 dienomis Vilniaus Balio Dvariono dešimtmetėje muzikos mokykloje vyks jau IV-asis Respublikinis jaunųjų pianistų konkursas „Musica amabile“. B. Dvariono mokyklos salėje tarpusavyje varžysis net 108 jauni pianistai iš visos Lietuvos - Kauno, Šiaulių, Panevėžio, Ukmergės, Raseinių ir kitų miestų.
„Musica amabile“
„Musica amabile“

Jaunieji pianistai šiame konkurse yra suskirstomi pagal 2 lygius. Mažiau patyrę pianistai gali išmėginti savo kompetencijas pirmosios kategorijos konkurse, o antrosios kategorijos atlikėjų branduolį sudarys tarptautinių, respublikinių ir kitų konkursų laureatai.

Konkurso vizitine kortele nuo seno yra tapęs anonimiškumas – publika ir vertinimo komisijos nariai konkurso metu yra supažindinami tik su atlikėjo amžiumi ir grojimo programa. Nei mokytojo autoritetas, nei „geografiniai'' sumetimai negali turėti įtakos komisijos sprendimams.

Nei mokytojo autoritetas, nei „geografiniai'' sumetimai negali turėti įtakos komisijos sprendimams

Dar vienas išskirtinis šio konkurso bruožas – vertinimo komisijos sudėtis. Komisijoje dirba išskirtinai B. Dvariono mokyklos absolventai.

Tai – koncertuojantys (arba dar besimokantys šalies ar užsienio aukštosiose mokyklose) muzikantai.

Komisijos sprendimu, ryškiausi konkurso dalyviai bus apdovanoti prizais – knygyno dovanų čekiais. Per prizų įteikimo ceremoniją bus pristatomi visi nugalėtojai ir pagerbiami jų mokytojai, o konkurso anonimiškumas palengvins pralaimėjimo kartėlį.

Nemažai šio renginio konkursantų jau yra „išaugę“ kartu su šiuo konkursu: net ir vertinimo komisijos narių kėdėse sėdės „Musica amabile“ laureatai.

„Kultūra yra žmogaus veikla. Muzikinis lavinimas labai prisideda prie įvairių asmenybės galimybių plėtimo netgi tolimose nuo muzikos srityse. Tą liudija daugelis B. Dvariono d-metės muzikos mokyklos auklėtinių“, – teigia šios mokyklos direktorė Laimutė Užkuraitienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius