Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus Naujamiesčiui gresia revoliucija – menininkai žada keisti jo įvaizdį (nuotraukos)

Miestiečių dėmesį traukianti ir revoliuciją skelbianti autobusų stotelė, moliniais varpeliais nukabinėti gatvės medžiai ir rimtas architektų simpoziumas – tokie darbai numatyti naujo bendruomenės judėjimo, pasivadinusio „Naujamiesčio revoliucija“, artimiausiuose planuose. Susivieniję Naujamiestyje gyvenantys ir kuriantys žmonės ruošiasi pakeisti neigiamą šio sostinės rajono įvaizdį.
Bendruomenės judėjimo „Naujamiesčio revoliucija“ pirmojo projekto pristatymas
Bendruomenės judėjimo „Naujamiesčio revoliucija“ pirmojo projekto pristatymas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Šią vasarą susikūrė iniciatyvinė „Naujamiesčio revoliucijos“ grupė, kurią sudaro Vilniaus dizaino kolegija, menų fabrikas „LOFTAS“, „Daiktų Viešbutis“ ir aktyvūs visuomenės veikėjai. Kartu mes ruošiamės pakeisti Naujamiesčio rajono įvaizdį ir paversti jį patraukliu menininkams ir šiaip vilniečiams rajonu, esančiu netoli centro“, – sakė vienas judėjimo „Naujamiesčio revoliucija“ atstovų Vytautas Matulevičius.

Pirmuoju šio judėjimo darbu taps originali autobusų stotelė, kuriai idėjas per specialias kūrybines dirbtuves siūlė 30 jaunųjų menininkų. Per idėjų pristatymą antradienį jaunieji kūrėjai autobusų stotelę siūlė paversti tikra revoliucijos vieta su granatomis, kiti – atvirkščiai – ją matė su rožiniais akiniais, pro kuriuos pažvelgę miestiečiai galėtų pasikelti nuotaiką. Nebuvo pamiršta ir ekologijos, neįgaliųjų, vaikų žaidimų temos. Buvo ir idėja autobusų stotelę paversti rojumi, o viešojo transporto keleivius pakviesti autobuso laukti po plačiais sparnais, saugančiais nuo lietaus ir suteikiančiais saugumo.

Iš visų pasiūlytų idėjų po dviejų savaičių viešo balsavimo „Facebook“ socialiniame tinklalapyje paaiškės idėja-nugalėtoja. Ją judėjimas „Naujamiesčio revoliucija“ turėtų įgyvendinti ir paversti realybe per mėnesį. Jau spalį miestiečiai turėtų išvysti ne tik naują, dėmesį traukiančią autobusų stotelę, bet ir kai kuriose Naujamiesčio gatvėse ant medžių kabančius molinius varpelius.

Ši idėja jau buvo įgyvendinta Londone ir turėjo didelį pasisekimą. Manau, vilniečiams bus smagu eiti rudenėjančia Naujamiesčio gatve ir girdėti skambant varpelius ant medžių“, – buvo įsitikinęs V.Matulevičius.

Naujamiesčio revoliucijos“ organizatoriai žada surengti ir architektų simpoziumą, kuriame ieškotų minčių ir būdų išsaugoti Naujamiesčio architektūrinį paveldą, o taip pat užkrėsti Naujamiestį loftų kultūra. Ateityje žadami ir įvairūs kultūriniai renginiai bei didesnės, visuomenės dėmesį atkreipiančios akcijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius