-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vilniaus senamiestis taps Naujojo Cirko arena

Rugpjūčio 24–28 d. Vilniuje vyks jau šeštasis netradicinio cirko festivalis „Naujojo cirko savaitgalis‘11”, kurio spektakliai žiūrovus džiugins ne tik Menų spaustuvės salėse, bet ir senamiesčio gatvėse.
Netradicinio cirko festivalis „Naujojo cirko savaitgalis”
Netradicinio cirko festivalis „Naujojo cirko savaitgalis” / Menų spaustuvės nuotr.

„Jau šeštus metus žiūrovams pristatome naujojo cirko spektaklius, pabrėždami, kad čia nepamatysite nei dresuotų pudelių, nei moterų su ūsais. Tai – gilesnę prasmę turintys vaidinimai, kuriuose, pasitelkiant cirko elementus, akrobatiką, kuriami įspūdingi, tačiau meninę vertę turintys, pasakojimai“, – festivalį pristato jį kuruojančios Menų spaustuvės vadovas Audronis Imbrasas.

Neatsitiktinai cirko festivalio vaidinimai vyks ne tik įprastose uždarose erdvėse, bet ir po atviru dangumi – Vilniaus senamiestyje, kur su naujuoju cirku nemokamai galės susipažinti visi miestiečiai ir miesto svečiai. Rugpjūčio 27 d. Prancūzijos trupės „Les Apostrophés“ artistai keliaus nuo Prancūzų instituto Pilies gatve, rodydami netradicinių sprendimų ir akrobatinių triukų kupiną spektaklį „Išniręs pasažas“.

Rugpjūčio pabaigoje sostinės senamiestyje ir Menų spaustuvės scenose vyks penki Prancūzijos, Danijos, Suomijos, Jungtinės Karalystės bei Lietuvos naujojo cirko meistrų vaidinimai. Pasak organizatorių, šiemet festivalio programa susidėliojo taip, kad visi spektakliai pristatys skirtingas žongliravimo ir objektų manipuliavimo technikas, tad į orą skris bet kas, išskyrus krepšinio kamuolius, kurių pastaruoju metu Lietuvoje ir taip tiršta.

Bilietus į „Naujojo Cirko savaitgalio‘11” vaidinimus galite įsigyti „Tiketos“ kasose ir internetu www.tiketa.lt. Čia galite įsigyti ir abonementą į visus festivalio vaidinimus.

Informacija apie visą renginį rasite www.menuspaustuve.lt.

Pirkdami vieną bilietą į gruodžio 15-17 dienomis Vilniaus „Siemens“ arenoje rodomą garsiausios šiuolaikinio cirko trupės CIRQUE DU SOLEIL spektaklį „Saltimbanco“, gausite 30 proc. nuolaidą vienam „Naujojo Cirko savaitgalio‘11" bilietui. Akcijoje dalyvauja nuo rugpjūčio 1 dienos perkami bilietai.

Menų spaustuvės nuotr./Netradicinio cirko festivalis Naujojo cirko savaitgalis
Menų spaustuvės nuotr./Netradicinio cirko festivalis „Naujojo cirko savaitgalis”

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius