Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus Užupyje įsikurs Azijos menų muziejus

Vilniaus valdžia, remdama keliautojo Pauliaus Normanto iniciatyvą, pritarė viešosios įstaigos Rytų Azijos menų muziejaus steigimui.
Lietuvių keliautojas orientalistas, fotografas, poetas Paulius Normantas savo jubiliejinės parodos "Laisvės vėjas rytuose" atidaryme, Vilniaus dailės akademijos galerijoje "Akademija"
Lietuvių keliautojas orientalistas, fotografas, poetas Paulius Normantas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Įsikūręs Užupyje Malūnų gatvėje, specializuotas Azijos kultūros centras eksponuos, kaups, saugos ir restauruos meno kūrinius, taip pat organizuos įvairaus žanro kilnojamąsias parodas, pristatančias tiek Rytų Azijos, tiek kitų Azijos regionų kultūrą, vykdys švietėjišką veiklą.

Savivaldybės pranešime teigiama, kad muziejuje bus eksponuojama lietuvių keliautojo, orientalisto, fotografo Pauliaus Normanto sukaupta Rytų Azijos valstybių meno kūrinių kolekcija – tapybos darbai, skulptūros iš vario, bronzos, medžio, buities daiktai, papuošalai. P.Normantas dalyvavo penkiolikoje ekspedicijų po Tibetą, Himalajus, Indiją, Tailandą, Mianmarą, Butaną ir kitas valstybes.

„Be to, kad Vilnius šiuo metu turi galimybę visą P.Normanto sukauptą kolekciją rodyti, tema Azijos menai šiuo metu yra labai populiari. Manau, kad ir Azijos šalys – japonai, kinai, patys ieško kultūrinių takų į Europą. Manau, kad šis muziejus atliktų daugelį vaidmenų ir būrų kultūrinis tiltas su Azijos šalimis“, – agentūrai BNS anksčiau yra sakiusi Vilniaus savivaldybės Kultūros skyriaus vedėja Kristina Ulevičiūtė.

Kol kas lėšų muziejaus išlaikymui nenumatoma, tik 100 litų siekiantys įnašai iš abiejų steigėjų – savivaldybės ir P.Normanto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius