Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilnių užvaldys Europos džiazo meistrai

Lapkričio mėn. 17 – 21 dienomis Rusų dramos teatre, gyvos muzikos klube „Tamsta“ ir viešbutyje „Holiday Inn Vilnius“ karaliaus Europos džiazo meistrai ir primadonos. Po vakarinių koncertų Rusų dramos teatre ir gyvos muzikos klube „Tamsta“ – žaižaruojantys nemokami jam sessions!
Mama Jazz Judita Bartoševičienė
Mama Jazz Judita Bartoševičienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 3 Mama Džiazas Muzika

„Europos džiazas“ – specialus nacionalinei programai „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ parengtas projektas, dviejuose Europos džiazo meistrų koncertų cikluose suburiantis įvairių tautybių ir meninių tradicijų atlikėjus. Koncertai ir išskirtiniai jam session projektai atspindi šiuolaikinio europinio džiazo įvairovę, skirtingas pasaulio muzikos kultūras ir meno reiškinius.

Lapkričio mėnesį vykstantys koncertai persipins su tarptautinio džiazo muzikos festivalio „Vilnius Mama Jazz 2009“ programa. Kur kas skaitlingiau vyksiančiuose koncertuose projekto rengėjai pakvies susipažinti su tokiais kolektyvais kaip „Yaron Herman Trio“. Jie ir pradės antrąjį koncertų ciklą.

„Kaip akivaizdžius Y.Hermano įkvėpėjus kritikai vardija ir džiazo pianistus Keithą Jarrettą bei Bradą Mehldau, ir dainininkę Bjork, ir klasikos kompozitorių Maurice`ą Ravelį – keistas, bet įdomus kokteilis. Džiaugsminga ir lyriška, rami ir rizikinga – Y.Hermano muzikoje netrūksta kontrastų. Nuo originalių kūrinių iki rokerių „The Police“ ir net popdievaitės Britney Spears dainų interpretacijų, Y.Hermanas pateikia savo požiūrį į muziką – kupiną laisvės ir žavesio“, – sako festivalio organizatorė Judita Bartoševičienė.

Tą pačią dieną koncertuos ir „Louis Sclavis Trio“ (Prancūzija).

Per penkias festivalio dienas bus galima klausytis Grant Windsor , Femi Temowo , Marijus Aleksa (D. Britanija, Lietuva), Cram Quartet (Nyderlandai), Rosario Giuliani Quintet (Italija). Džiazo projektus pristatys Andrea Pellegrini, Riccardo Ienna, Vytautas Labutis ir Eugenijus Kanevičius (Italija – Lietuva), Petras Vyšniauskas ir mokiniai (Lietuva).

O taip pat organizatoriai kviečia apsilankyti ir ryškiausių tarptautinių žvaigždžių koncertuose – Beady Belle (Norvegija), Lars Danielsson ir Leszek Mozdzer (Švedija – Lenkija). Žinomos Europos įrašų leidyklos ACT kvietimu 2007-aisiais duetas išleido pirmąjį albumą „Pasodoble“. Apie jį amerikiečių kritikai atsiliepė kaip apie muziką, skirtą pavargusiems nuo chaoso – melodingą, subtilią ir stilingą. Šį pavasarį dueto gerbėjai sulaukė jo eksperimentų tęsinio – albumo „Tarantella“, kuriame skambančias melodijas išgirs ir „Vilnius – Europos kultūros sostinės 2009“ projekto „Europos džiazas“ publika.

Bilietai parduodami visose „Bilietai.lt“ kasose ir www.bilietai.lt. Bilietų kainos:

17 – 21 d. koncertai Rusų dramos teatre: 10 – 50 lt:
17 d., 18 d. koncertai gyvos muzikos klube „Tamsta“: 10 lt;

Jam Sessions „Holiday Inn Vilnius“ viešbutyje ir gyvos muzikos klube „Tamsta“ – nemokami!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius