Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniui įteiktas autentiškas Berlyno sienos fragmentas

Pirmadienį, lapkričio 9-ąją sueina lygiai 20 metų nuo tada, kai sugriuvo garsioji Berlyno siena, skyrusi Vakarų ir Rytų Vokietijas ir tapusi Šaltojo karo simboliu. Šia proga netoli Vilniaus esančio Europos parko prieigose buvo pristatytas autentiškas Berlyno sienos fragmentas.
Šiemet minimų 20-ųjų Berlyno sienos griūties metinių proga Vokietijos Federacinės respublikos ambasada kartu su Goethe‘s institutu Lietuvoje padovanojo Vilniaus miestui unikalią dovaną – tikrosios Berlyno sienos fragmentą. Ji griuvo 1989-ųjų lapkričio 9 dieną.
Šiemet minimų 20-ųjų Berlyno sienos griūties metinių proga Vokietijos Federacinės respublikos ambasada kartu su Goethe‘s institutu Lietuvoje padovanojo Vilniaus miestui unikalią dovaną – tikrosios Berlyno sienos fragmentą. Ji griuvo 1989-ųjų lapkričio 9 d / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Legendinės sienos griūties metinių proga unikalią dovaną Vilniaus miestui įteikė Vokietijos Federacinės respublikos ambasada kartu su Goethe‘s institutu Lietuvoje.

Europos parko vadovas Gintaras Karosas sveikindamas gausiai susirinkusius ambasadorius, Vilniaus savivaldybės atstovus ir kitus svečius džiaugėsi, kad į parką įsikūrusį netoli geografinio Europos centro (šis yra 26 km į šiaurę nuo Vilniaus, prie Purnuškių kaimo, – aut. past.) atkeliavo unikalus eksponatas. „Ta siena dabar ne skiria, o jungia Europą“, – nužvelgdamas atvykusius įvairių Europos šalių atstovus tarė jis.

Ta siena dabar ne skiria, o jungia Europą.Tiesa, 1989-ųjų lapkričio 9-ąją kritusios sienos fragmentas buvo įkurdintas ne Europos parko teritorijoje, į kurią patekti galima nusipirkus bilietą, bet parko prieigose.

Į iškilmingą Berlyno sienos dalies atidarymą susirinko daugybė ambasadorių. Kalbą sakęs Vokietijos ambasadorius Hansas Peteris Annenas džiaugėsi, kad autentiška „teroro ir pažeminimo“ monumento detalė stovės greta muziejaus, esančio gamtoje, o tuo pačiu primins Baltijų šalių vienybę, mat šios svariai prisidėjo išreikšdamos laisvės ir nepriklausomybės siekį.

„Ši 1961-aisiais pastatyta siena pavertė Vokietiją kalėjimu. Atrodė, kad ji niekada negrius. Tačiau prisimenu tą vaizdą, kai prieš 20 metų, lapkričio 9-osios vakarą šaukdami ir verkdami vyrai ir moterys peržengė sieną trokšdami laisve persismelkusio oro grukšnių“, – jausmingai kalbėjo ambasadorius.

Hansas Peteris Annenas pabrėžė, kad ši Berlyno sienos dalis yra tinkamoje vietoje ir palinkėjo, kad ši visada primintų, jog „taika ir laisvė nėra Dievo dovana – jos privalo kaskart būti iškovotos iš naujo“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius