Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje atgijo „Kablys“

Pirmadienį buvusiame „Geležiniame kablyje“ pasaulinio garso menininkas iš Prancūzijos George'as Rousse'as su dukra Ann Julie Rousse pristatė įspūdingą 3D instaliaciją. Dukra sukūrė garsinę instaliaciją, kuri papildo tėvo darbus.
George'o Rousse'o instaliacija.
George'o Rousse'o instaliacija. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Buvusiuose Vilniaus geležinkelininkų rūmuose, daugeliui vilniečių pažįstamuose dėl savo didžiulio „kablio“, G.Rousse‘as įrengė dvi instaliacijas. Pastato viduje esančiose šoninėse nišose jis sukūrė konstruktyvinę–architektūrinę ir spalvinę instaliacijas. Šis jo projektas yra programos „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ dalis.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./George'o Rousse'o instaliacija.
G.Rousse'o instaliacija.

G.Rousse'as savo kūryboje sujungia kelias meno sritis: architektūrą, tapybą, fotografiją ir skulptūrą. Kaip pats sako, pirmiausia jis fotografas, kuris fotografiją suvokia kaip aplinkos visumą. „Šiame pastate mane labiausiai sudomino lubos su apskritimu ir dekoracijomis, niša ir kolonos. Ši salė greičiausiai buvęs teatras, o instaliacijos įgarsinimas susijęs su erdve ir jos turimais garsais“, – pastebėjimais dalijosi menininkas. Jis tikino dažnai dirbantis su apleista erdve. „Tai susiję su mano karta, esu gimęs po karo. Kai augau, nemažai laiko leisdavau apleistuose po karo pastatuose, tie įspūdžiai pasiliko mano atmintyje“, – savo pasirinkimą aiškino G.Rousse'as.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./George'o Rousse'o instaliacija.
G.Rousse'o instaliacija.

Šis žinomo menininko darbas Baltijos šalyse pirmasis. „Kitamet turiu projekta Maskvoje. Kelionės yra svarbi mano darbo dalis, dirbau Japonijoje, Australijoje, Lotynų Amerikoje, Indijoje. Mėgstu pažinti kitas kultūras, – pasakojo prancūzas ir pridūrė, kad Vilnius jam mielas. – Tai gražus, ramus miestas su gražia architektūra. Vilniuje gyveno Romainas Gary (prancūzų rašytojas, diplomatas). Paskui jis persikraustė į Nicą, kurioje ilgą laiką gyvenau ir aš. Tai tarsi simbolinis mano ryšys su Vilniumi“.

G.Rousse'o meninių instaliacijų parodą buvusiame „Geležiniame kablyje“ (Kauno g. 5) lankytojai galės apžiūrėti darbo dienomis nuo 11 iki 17 val. iki spalio 25 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius