Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje atsidaro Teatro arena

Praėjusią savaitę kiek netikėtai žurnalistams buvo pristatyta naujoji teatro bei koncertų erdvė Vilniaus centre. Ji įsikūrė šalia Vilniaus sporto rūmų (Olimpiečių g. 3). Nauja vieta, pavadinta Teatro arena, jau nuo balandžio mėnesio vilniečius ir sostinės svečius kvies ne tik į modernaus teatro spektaklius, bet ir įvairius renginius, koncertus.
Teatro arena Vilniuje
Teatro arena Vilniuje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Šiais metais jau suplanuota per pusę šimto kultūrinių renginių, tad juokaujame, kad mes su viskuo, kas šiandien vyksta pasaulyje, kovosime kultūros pagalba. Universaliai transformuojama arena leis į skirtingo pobūdžio renginius pakviesti nuo 400 iki 2000 žiūrovų“, – tvirtina naujosios Teatro arenos vadovas Valdas Petreikis.

Naujieji – Koršunovo ir Cholinos namai

Jau aišku, kas bus ilgalaikiais naujosios Teatro arenos partneriais – tai visame pasaulyje pripažįstami OKT/Vilniaus miesto teatras ir „Anželikos Cholinos šokio teatras“. Arenos vadovo teigimu, kaip tik šiuo metu vyksta derybos su dar keliomis iškiliomis teatro asmenybėmis dėl jų trupių nuolatinių pasirodymų naujoje erdvėje.

Už arenoje vykstančius koncertus bus atsakinga renginių agentūra „Baltic-Concert Group”. Jos surengtuose koncertuose penkiose šalyse pasirodė būrys elitinių muzikos žvaigdžių: Ennio Morricone, Snoop Dogg, „Air“, Julio Iglesias, Joe Cocker, „The Chemical Brothers“, Roisin Murphy, „Gotan Project“, Emir Kusturica, „Gus Gus“, Tiesto, „Underworld“ ir kiti.

Tikisi sulaukti 70 tūkstančių žiūrovų

Strategiškai geroje vietoje esančioje arenoje jau kelis mėnesius vykstantys remonto bei pertvarkymų darbai eina į pabaigą. Jau netrukus naujoji erdvė kvies ne tik į modernaus teatro spektaklius, bet ir į įvairius renginius, koncertus. Teatro arena taip pat tiks parodoms, įvairiausių projektų filmavimams, privatiems renginiams. Tačiau Valdas Petreikis pabrėžė, kad visuomet bus stengiamasi išlaikyti kokybiškos pramogos pasiūlą, todėl renginius teks filtruoti.

„Nuo balandžio mėnesio iki metų pabaigos jau suplanuoti 55 spektakliai ir 5 koncertai, kuriuos, tikimės, aplankys beveik 70 000 žmonių. Šiuo metu dar vyksta derybos dėl dar dvidešimties spektaklių ir dešimties koncertų. Bet, manome, kad tai tik pradžia, nes, kai ši erdvė bus atidaryta ir pristatyta žmonėms, norinčių čia organizuoti savo renginius atsiras dar daugiau“, – teigia Teatro arenos vadovas.

„Arena bus patogi ir pritaikoma įvairaus dydžio spektakliams, dideliems ar kameriniams renginiams. Vietų skaičius amfiteatre, priklausomai nuo reikalavimų, universaliai keisis. Patogu bus ir žiūrovams, nes matomumas iš bet kurios vietos bus vienodai puikus. Kas labai šiandien svarbu – šalia arenos yra didelė stovėjimo aikštelė. Tai parengta, šiuolaikinė erdvė spektaklių rodymui, belieka tik rodyti“, – naujosios arenos privalumus vardina „Anželikos Cholinos šokio teatro“ direktorė Greta Cholina.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius