-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vilniuje griaudėjo nuožmieji „Cannibal Corpse“ (nuotraukos)

Antradienio vakarą Vilniaus klube „New York“ rinkosi sunkiosios muzikos gerbėjai. Jie turėjo progą trečiąsyk Lietuvoje išvysti „death metal“ muzikos grupę „Cannibal Corpse“. Muzikantai iš Amerikos iki raudonumo įkaitino ir taip karščiu alsuojančią koncerto atmosferą.
Cannibal Corpse
Grupė „Cannibal Corpse“ / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.
Andriaus Vaitkevičiaus/15min.lt nuotr./Cannibal Corpse
„Cannibal Corpse“ pasirodymas

Nuogąstauta, kad ne itin dideliame klube „New York“ sunkiai tilps į koncertą norintys patekti grupių gerbėjai, tačiau visi rado vietą pašėlti ar ramiai stebėti renginį.

Pirmieji į sceną žengė ir publiką apšildyti pasiryžo tik metus gyvuojantys jaunieji vilniečiai „Paralytic“. Po neilgos pertraukėlės pasirodė ir suomiai „Torture Killer“. 2002-aisiais susibūręs death metal kolektyvas artimai susijęs su „Cannibal Corpse“ – buvęs šios grupės vokalistas Chrisas Barnesas prisidėjo prie antrojo „Torture Killer“ albumo įrašų.

Dar vieni suomiai – melodingo death/black metal atlikėjai „Soulfallen“; Vilniuje jie pasirodė turo „Burying the Baltics“ metu.

Lygiai pusę dešimtos vakaro į sceną žengė žiūrovų skanduočių iškviesti „Cannibal Corpse“. Jau nuo pirmo kūrinio salėje žiūrovai ėmė šokti pogo, per rankas leisti vieni kitus virš galvų. Keli tokių „panešiotų“ koncerto klausytojų nusileidimai ant žemės buvo nesėkmingi ir skausmingi, tačiau dėl to niekas nesijaudino – po minutėlės nelaimėlis džiaugsmingai su visa publika vėl imdavo šėlti. Nemažai darbo renginyje turėjo koncerto apsauginiai: visus per apsauginę tvorą perkeltus klausytojus nedelsdami palydėdavo į šoną.

Įkaitusią publiką grupės „Cannibal Corpse“ vokalistas George'as Corpsegrinder-Fisheris gaivino  apipildamas mineraliniu vandeniu, o pats, kaip tikras amerikietis, mėgavosi „Coca-Cola“. Vokalistas ne kartą gyrė publiką ir vis prašė sukelti daugiau triukšmo. Jo tikrai renginyje netrūko – netgi per pertraukėles tarp kūrinių publika vis skanduodavo grupės pavadinimą.

Naujausią, vienuoliktą, albumą „Evisceration Plague“ per koncertą pristatydami „Cannibal Corpse“ atliko ne tik naujausius kūrinius, bet ir publikos mintinai mokamus „I Will Kill You“ ar „Make Them Suffer“.

Andriaus Vaitkevičiaus/15min.lt nuotr./Cannibal Corpse
Koncerto akimirka

Po koncerto rengėjai visus ištikimus grupės gerbėjus paragino neskubėti namo – šie turėjo progą pabendrauti su atlikėjais ir viename bare kartu pakelti bokalą alaus.

Nuo pat savo veiklos pradžios 1988 metais grupė tapo žinoma ne tik dėl brutalios muzikos, bet ir dėl šokiruojanmų albumų viršelių. Grupė yra uždrausta Australijoje, Naujojoje Zelandijoje, Pietų Korėjoje; jiems neleidžiama atlikti savo pirmų trijų albumų kūrinių Vokietijoje, o albumas „Butchered At Birth“ šioje šalyje paskelbtas už įstatymo ribų.

Sėkminga karjera tarp metalo grupių galintys pasigirti „Cannibal Corpse“ yra užsitraukę dalies visuomenės pasmerkimą dėl siaubo fantastikos tematika apipavidalintų albumų viršelių bei dainų tekstų, kuriuose dažnai minimas kraujas, žmogžudystės, kankinimai, mirtis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius