Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje – Japonijos imperatorių puošusios menininkės labdaringas kimono šou

Spalio 7 d. (trečiadienį) 18 val. Lietuvos nacionaliniame dramos teatre žymi Japonijos menininkė Teruno Miyake pristatys savo kimono šou. Renginio metu visos surinktos lėšos bus skirtos labdaros ir paramos fondo „Mamų unija“ globojamiems Kauno medicinos universiteto klinikose gydomiems vėžiu sergantiems vaikams.
Teruno Miyake kimono šou
Teruno Miyake kimono šou / Organizatorių nuotr.

Kimono meistrė žada pristatyti daugiau nei 50 unikalių kimono — nacionalinių Japonijos kostiumų, kurių vieno vertė svyruoja nuo 20 iki 300 tūkst. litų. Savo kūrinius Teruno Miyake jau demonstravo 14-oje pasaulio šalių. Renginių metu menininkė šiais kimono buvo aprengusi Japonijos imperatorių, Danijos karalienę, Monako kunigaikštį, San Francisko merą. Į Vilnių kimono meistrė atvyksta „Tokyo Associates Corporation“ kvietimu. Ši kompanija nuo 2001 metų kasmet mūsų šalyje organizuoja Japonijos ir Lietuvos kultūrinių mainų renginius.

„Jaudina tai, kad kimono meistrė su 28 asmenų kūrybine grupe į Lietuvą atvyksta savo lėšomis — visos už bilietus surinktos lėšos atiteks likimo nuskriaustiems vėžiu sergantiems vaikams“, — sako fotomeninkė Eglė Mėlinauskienė, kuri kartu su kolegėmis žurnaliste Rūta Mikelkevičiūte bei TV laidų vedėja Laima Kybartiene yra įkūrusios labdaros ir paramos fondą „Mamų unija“. Fondo įkūrėjos tiki, kad kimono meistrės Teruno Miyake misiją vilniečiai ir miesto svečiai palaikys ne tik įsigydami 10 litų kainuojančius bilietus, bet ir aukodami.

Apie Teruno Miyake

Teruno Miyake — Kijoto kimono asociacijos prezidentė ir kimono šou prodiuserė — visą savo gyvenimą paskyrė kimono meno pažinimui. Meistrė daug dėmesio skyrė moksliniams tyrimams, kad nustatytų santykį tarp rūbo dėvėjimo būdo ir audinio kritimo, prigludimo prie skirtingų siluetų. Ji sukūrė patogesnį tradicinio japoniško rūbo tipą ir tuo sudomino tūkstančius šiuolaikinių Japonijos moterų. 1982 m. Kijoto mieste Teruno Miyake įkūrė kimono mados asociaciją, kuriai priklausantys kimono siuvimo profesionalai dalijasi patirtimi ir puoselėja tūkstantmetes kimono tradicijas.
 

Dabar Teruno Miyake yra atsakinga už kimono vilkinčių aktorių pasirodymus televizijoje ir scenoje, modelių pozavimą spaudos fotografams. Meistrė skaito paskaitas Japonijos universitetuose bei privačiose mokyklose, taip pat pristato kimono tradicijas užsienyje. Su savo kimono šou ji lankėsi Prancūzijoje, Egipte, Australijoje, Kinijoje, JAV, Filipinuose, Norvegijoje, Monake, Čekijoje, Kanadoje ir kitose šalyse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius