Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje prasideda šiuolaikinio meno mugė

Ketvirtadienį Lietuvos sostinėje, „Litexpo“ parodų rūmuose, prasideda tradicinė šiuolaikinio meno mugė „ArtVilnius’17“, joje planuoja dalyvauti 55 galerijos, apie 200 menininkų iš dviejų dešimčių šalių.
„ArtVilnius17“
„ArtVilnius17“ / Organizatorių nuotr.

Mugės rengėjai išskyrė Estijos fotografijos sąjungos įkurtą galeriją „Foku“, ji į „ArtVilnius’17“ atveš fotografes Tanją Muravskają ir Anną-Stiną Treumund. Pastaroji – viena pirmųjų Estijos menininkių viešai paskelbusių apie savo homoseksualumą, ši tema yra pagrindinė A.S.Treumund fotografijų ašis.

Galerija iš Prancūzijos „Nivet Carzon“ pristatys kuratorinę ekspoziciją „Hotel Europa“, joje dalyvaus 33 užsienio menininkai, atstovaujantys įvairioms medijoms.

VIDEO: 15min studijoje – meno mugės „ArtVilnius“ organizatorės

Viena seniausių privačių galerijų Estijoje, dvidešimt metų gyvuojanti Talino „Haus gallery“, mugėje dalyvaus pirmą kartą ir pristatys garsius, tarptautinėje meno rinkoje pripažintus estų menininkus.

Anot organizatorių, šiemet į „ArtVilnius“ grįžta Krokuvos Šiuolaikinio meno muziejus MOCAK. Jo kuratorė Monika Koziol pristatys net 123 muziejaus menininkus, kuriuos padedama išmaniųjų technologijoms sudėjo į vieną lenkų menininko Mariuszo Tarkawiano (Mariušo Tarkaviano)kūrinį.

Meno ir edukacijos centro „Rupert“ kuratoriai specialiai mugei parengė sukurtus reziduojančių menininkų kūrinius, jie bus ir parduodami.

Didelio formato skulptūrų, instaliacijų ir performansų parodoje „Takas“ šiemet numatyta dešimt performansų. Juos rodys tokie garsūs menininkai kaip Raulas Rajangu (Estija), Erikas Alalooga (Estija), Sarah Hadou (Prancūzija) ir Monika Dirsytė (Lietuva).

VIDEO: Pagrindiniai „ArtVilnius“ meno mugės akcentai ir Lietuvos meno rinkos tendencijos

„ArtVilnius‘17“ programoje bus tęsiama geriausių galerijų bei menininkų rinkimo tradicija, o geriausią jaunąjį menininką tradiciškai piniginiu prizu apdovanos meno mugės mecenatas, advokatų kontora „Cobalt”.

Pernai per keturias mugės dienas apsilankė 21 tūkst. žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius