-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje skamba „Šimtmečio garsai“ – trijų Baltijos šalių sostinės švenčia Laisvę!

Šimtmečio garsai sklinda po Vilnių – Talino, Rygos ir Vilniaus orkestrai susibūrę groja kartu vienoje scenoje Katedros aikštėje. Ant scenos – daugiau kaip 100 lietuvių, latvių ir estų muzikantų: Šv. Kristoforo kamerinis orkestras, Orchestra RIGA ir Tallinn Chamber Orchestra švenčia Baltijos šalių 100-metį, dovanodami Vilniui ir jo svečiams unikalų koncertą.
Vilniuje skamba „Šimtmečio garsai“ – trijų Baltijos šalių sostinės švenčia Laisvę!
Vilniuje skamba „Šimtmečio garsai“ – trijų Baltijos šalių sostinės švenčia Laisvę! / Sauliaus Žiūros nuotr.

„Tai, kas vyksta šiandien yra daugiau nei muzika: prieš šimtmetį mes, trys Sostinės, atsivertėme panašią partitūrą, pradėjome žiūrėti ta pačia kryptimi, kovojome ir paskelbėme Nepriklausomybę. Drauge mes išmokome pamoką: po vieną – sunkiau, kartu yra lengviau ginti savo vertybes. Po vieną, kad ir kokios būtume stiprios laisvės tvirtovės, mūsų miestai negali užtikrinti šviesios ir geros ateities. Ateities iššūkių fone mes turime išmokti groti kartu. Simboliškas, bendras orkestrų pasirodymas tegu įkvepia visus naujiems dideliems darbams.“ – sakė Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Kaip teigiama sostinės savivaldybės išplatintame pranešime, su Rygos ir Talino miestais Vilnių sieja sena draugystė: drauge dainavo Dainuojamojoje revoliucijoje, kabinosi rankomis Baltijos kelyje, dabar kartu groja. „Drauge minime mūsų valstybių Nepriklausomybės atgavimą – toks unikalus renginys vyksta pirmąkart ir viliuosi, kad kito panašaus renginio nereiks laukti dar šimtmetė. Sveikinu mus visus ir kviečiu švęsti kartu!” – sveikino Talino meras Taavi‛s Aas‛as.

Prieš koncertą trijų Baltijos šalių sostinių merai – Taavi‛s Aas‛as Nils Ušakovs ir Remigijus Šimašius – drauge apžiūrėjo unikalią greta aikštės įsikūrusią fotografų parodą „Šimtmečio kelias“. Į „Sostinės dienas“ pasisvečiuoti atvykusius Talino ir Rygos merus bei Varšuvos savivaldybės Administracijos direktorių Marcin‛ą Wojdat‛ą Vilniaus meras pakvietė į išskirtinę ekskursiją po MO muziejų – naują kultūrinę erdvę miesto centre, kuri duris atvers jau spalio 18 d.

Svečiai apžiūrėjo unikalios architektūros pastatą, kurį suprojektavo tarptautinė architektų įmonė „Studio Libeskind“ ir Lietuvos architektų komanda „Do architects“. Vaikščiodami po baigiamas rengti modernaus muziejaus erdves, svečiai domėjosi būsimomis veiklomis, ekspozicijomis, kolekcija, įspūdingo statinio kaina ir grožėjosi Vilniaus panorama, atsiveriančia nuo atviro stogo terasos.

Katedros aikštėje į „Šimtmečio garsų“ koncertą susirinkę žiūrovai klausėsi lietuvių liaudies dainų, Tomo Leiburo, Raimondo Pauls‘o, Duke‘o Ellington‘o ir kitų autorių kūrinių. Vilniaus orkestras pasirodė kartu su saksofonistu Petru Vyšniausku ir lietuvių liaudies folkloro dainininke Veronika Povilioniene.

Į sostinę atvyko 54 Rygos ir 25 Talino orkestrų muzikantai. Svečiai atliko Raimonds Pauls „Way to the Light“ ir Eino Tamberg“o „Opening Fanfares“ drauge su solistu Daumants Kalniņš. Žiūrovus nustebins koncerto pabaigoje trijų šalių sostinių atliekamas Duke‘o Ellingtono kūrinys – „Night Creature“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius