Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje skambės senjorų dainos

Birželio 11 d., penktadienį, sostinės senamiestyje skambės daugiau kaip kelių šimtų senjorų iš įvairių Lietuvos kraštų atliekamos dainos. Tradicinėje, šiemet jau penktoje, Vilniaus mokytojų namų rengiamoje Senjorų dainų šventėje „Mes vėl kartu“ dalyvaus chorai iš Vilniaus, Kauno miesto bei rajono, Panevėžio, Vievio, Elektrėnų bei kitų šalies savivaldybių.
Senjorų dainų šventė „Mes vėl kartu“
Senjorų dainų šventė „Mes vėl kartu“ / Organizatorių nuotr.

Dainų šventė prasidės 16 val. sostinės V. Kudirkos aikštėje. Čia susirinkusius choristus senjorus kanklių muzika pasveikins bočių folkloro ansamblis „Rasoda” (vad. Valentina Račkauskienė). Vėliau aikštėje chorai padainuos kelias dainas. 16.30 val. dainuodami šventės dalyviai Vilniaus gatve patrauks į Vilniaus mokytojų namų kiemelį, kur vyks didysis šventės koncertas.

17 val. Mokytojų namų kiemelyje vyksiančiame didžiajame V Senjorų dainų šventės „Mes vėl kartu“ koncerte skambės daugeliui gerai žinomi chorinės muzikos kūriniai: „Giedu dainelę“, „Kur bėga Šešupė“, „Ant Vilniaus kalvų“, „Mūsų dienos kaip šventės“ ir t.t. Organizatoriai patikino, kad šventės metu galės dainuoti visi tą vakarą susirinkę į kiemelį – ir publika, ir šventės dalyviai. Šventę ves skaitovas Juozas Šalkauskas.

Senjorų dainų šventė „Mes vėl kartu“ Vilniaus mokytojų namuose pradėta rengti nuo 2006-ųjų metų, kai šis kultūros centras minėjo savo veiklos 60-metį. Tuomet vadintoje mažojoje Senjorų dainų šventėje dalyvavo tik sostinės senjorai. Vėliau šventė gerokai išsiplėtė, joje dalyvauja chorai iš įvairių Lietuvos miestų bei miestelių.

Ši šventė – tai ne tik pramoga, bet ir dalis senjorų socializacijos programos, jų integravimo į aktyvų kultūrinį gyvenimą. Tai paskata ne tik kūrybinei saviraiškai, bet ir tos kūrybinės saviraiškos viešam realizavimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius