-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vilniuje teatrališki britai „The Tiger Lillies“ pirmą kartą apdainuos Edith Piaf gyvenimą

​​​​​​​Liepos 27 d. „Midsummer Vilnius“ festivalio lankytojai turės progą susitikti su žymiąja britų grupe „The Tiger Lillies”. Itin Lietuvos klausytojų mėgstami teatrališkieji atlikėjai Lietuvoje pirmą kartą pasirodys su koncertine programa „Madame Piaf“, kurioje – įvairiomis spalvomis bus apdainuojamas prancūzų muzikos legendos Edith Piaf gyvenimas.
„The Tiger Lillies“
„The Tiger Lillies“ / Projekto partnerio nuotr.

„The Tiger Lillies“ pasirodymus matę muzikos gurmanai gali patvirtinti, kad kiekvienas jų – kaip naujai matomas spektaklis, galintis šokiruoti, sugraudinti ar prajuokinti. Neseniai grupės koncertas vyko ir Klaipėdoje. Čia paklausyti charizmatiškų ir itin išraiškingų atlikėjų sugužėjo pilna salė, išpirkti visi bilietai.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Edith Piaf
AFP/„Scanpix“ nuotr./Edith Piaf

Šįkart į Vilnių atlikėjai grįžta po metų pertraukos. Valdovų rūmų kieme po atviru dangumi jie atliks dar negirdėtą programą pagal 2016 m. išleistą albumą „Madame Piaf“. Skambės tiek ir prancūzų legendos kūrinių aranžuotės, tiek ir originalūs grupės kūriniai.

„E.Piaf – pagrindinė šių dainų herojė, vaikštanti tamsiomis, prastos reputacijos Paryžiaus gatvėmis. Paprasti žmonės suprato ją, todėl dainininkę mylėjo. Tai ta populiarioji E.Piaf, kurią šis šou nori atgaivinti”, – sako „The Tiger Lillies“ dainininkas, kompozitorius, akordeonininkas Martyn’as Jacques'as.

VIDEO: Vilniuje teatrališki britai „The Tiger Lillies“ pirmą kartą apdainuos Edith Piaf gyvenimą

„Esu sutikęs tokių moterų kaip E.Piaf. Dažniausiai jos apibūdinamos kaip turinčios ribinį asmenybės sutrikimą. Juokinga, kad šiandien ji yra Prancūzijos nacionalinis pasididžiavimas ir ikona. Įdomu, kad paklausus apie jos motiną, kuri taip pat buvo dainininkė (ir dalį laiko laisvo elgesio mergina), E.Piaf atsakė, jog ji galėjo sulaukti pasisekimo, bet tiesiog gimė po nesėkminga žvaigžde. Manau, kad tai E.Piaf padaro labai sėkminga nuo alkoholio, narkotikų ir vyrų priklausiusia atlikėja. Bet kam tai rūpi? Prancūzijai ne, man taip pat. Ji buvo nuostabi. Ji atėjo iš visiško skurdo ir tapo viena geriausių visų laikų dainininkių”, – apie E.Piaf fenomeną pasakoja M.Jaques’as.

Kartu su „The Tiger Lillies“ koncertu festivalio „Midsummer Vilnius“ organizatoriai šiemet vilniečiams ir miesto svečiams pristato puokštę įsimintinų ir dar nematytų Lietuvos ir užsienio žvaigždžių pasirodymų.

Kad būtų dar paprasčiau, svečiams, norintiems aplankyti daugiau pasirodymų, pagal renginių žanrą paruošėme specialius abonementus.

„Festivalio repertuaras itin platus. Sau patinkančius renginius tikrai galės pasirinkti kiekvienas. Kad būtų dar paprasčiau, svečiams, norintiems aplankyti daugiau pasirodymų, pagal renginių žanrą paruošėme specialius abonementus. Štai vieną iš jų sudaro bilietai į lietuvių atlikėjų J.Arlauskaitės-Jazzu, Leono Somovo ir L.Adomaičio rengiamus koncertus. Kitas skirtas norintiems vasaros vakarus praleisti su klasika – E.Nekrošiaus spektakliu „Rojus“, teatro artisto ir muzikanto Kosto Smorigino ir operos solisto Kosto Smorigino bei pasaulinio garso tenoro Ch.Castronovo koncertais”, – sako festivalio iniciatorius ir meno vadovas Valdas Petreikis.

Taip pat festivalio lankytojų patogumui yra paruoštas abonementas šiuolaikinės ir populiarios muzikos ir meno gerbėjams, kuriuose – modernus E.Clugo baletas „Radio and Juliet“, „Highly Sedated Orchestra“ ir „The Tiger Lillies“ koncertai. Dar vienas abonementas patiks ieškantiems naujų garsų ir pojūčių. Jame – fortepijono virtuozo T.Hamasyano, NIKO pasirodymai bei jau minėtas E.Clugo baletas.

Ištikimiausiems festivalio lankytojams paruoštas ir festivalio svečio rinkinys – geriausias pasirinkimas norint tapti tikra miesto širdyje vykstančio festivalio dalimi, apsilankyti visuose festivalio pasirodymuose bei gauti specialias festivalio organizatorių dovanas.

Visus abonementus ir bilietus į koncertus į liepos 17-28 d. vykstantį „Midsummer Vilnius“ festivalį galima įsigyti „Bilietai.lt“ kasose arba internetu. Daugiau informacijos apie festivalį „Midsummer Vilnius“ „Facebook“ paskyroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius