Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilnius atsivers jauniesiems maldininkams

Gegužės 1-3 dienomis sostinėje vyks didžiausias šių metų renginys jaunimui – tarptautinis jaunimo Taizé susitikimas „Pasitikėjimo piligrimystė Vilniuje“. Prie didžiulio renginio gali prisidėti kiekvienas vilnietis – savo namuose priimdamas maldininkus ar tiesiog užėjęs į organizuojamus renginius.
Į tris dienas truksiantį maldos, pokalbių ir bendravimo susitikimą atvyks apie 6 tūkst. jaunuolių iš Lietuvos ir užsienio šalių.
Į tris dienas truksiantį maldos, pokalbių ir bendravimo susitikimą atvyks apie 6 tūkst. jaunuolių iš Lietuvos ir užsienio šalių. / Organizatorių nuotr.

Taize bendruomenės broliai iš savo vienuolyne Burgundijoje į Vilnių atvyks kardinolo Audriaus Juozo Bačkio kvietimu, o kartu su jais sostinę užplūs ir gausus būrys jaunų krikščionių iš visos Europos.

Pirmąkart Baltijos šalyse

Organizatorių skaičiavimais į tris dienas truksiantį maldos, pokalbių ir bendravimo susitikimą atvyks apie 6 tūkst. jaunuolių iš Lietuvos, kaimyninių ir tolimesnių šalių.

Anot Vilniaus arkivyskupijos Jaunimo centro vadovės Dalios Macevičiūtės, šis Taize susitikimas pirmasis Baltijos šalyse ir tolimiausiai nutolęs į Rytus, iki šiol „ryčiausias“ maldininkų susitikimas buvo Lenkijoje. „Mums didelis iššūkis organizuoti susitikimą, nes jau 30 metų vyksta vis kitoje Europos šalyje. Šiuo renginiu Vilniaus arkivyskupija ketina parodyti, kaip švenčia Lietuvos tūkstantmečio šventę“, – tikino D.Macevičiūtė.

Padėti gali visi

Anot jos, didžiausias vilniečių indėlis šio renginio metu – priimti atkeliaujančius maldininkus dviem nakvynėms savo namuose ir pavalgydinti – dukart pusryčiais ir kartą pietumis. Į Taize susitikimą Vilniuje atvyks maldininkai nuo 16 iki 35-erių metų. „Dabar atvykstančių yra jau 5 tūkst., tikimės, kad dar apie 1 tūkst. atvyks nesiregistravusių. Šiuo metu šeimose apgyvendinti galime 4 tūkst., kiti nakvos mokyklose arba parapijose. Susitikimo dalyvius priima ir Vilniaus rajono gyventojai“, – pasakojo Vilniaus arkivyskupijos Jaunimo centro vadovė, kviesdama vilniečius priglausti maldininkus ir pačius dalyvauti susitikimo renginiuose. Daugiausia jaunuolių į Vilnių atvyks iš Lenkijos, Ukrainos, Rusijos, Baltarusijos, taip pat asmenys iš Didžiosios Britanijos, Norvegijos, Italijos.

Pamaldos 4-iose erdvėse

Bendrų maldų, pokalbių, pietų ir vakarienės vieta bus Vilniaus centras – senamiesčio bažnyčios, Katedros aikštė, Sereikiškių parkas. Pagrindinės bažnyčios 4 – Arkikatedra, Bernardinų, Šv. Jono ir Trakų gatvėje esanti Pranciškonų Konventualų.

Taize susitikime dalyvaus Taizé bendruomenės prioras brolis Aloisas, keletas kitų brolių, kardinolas A.J.Bačkis. Šalies prezidentas Valdas Adamkus taip pat žadėjo prisijungti prie šio gražaus, jaunatviško renginio. Tiesa, tą patį savaitgalį vyks ir Gatvės muzikos diena, tačiau, pasak D.Macevičiūtės, renginiai dera, o muzikantai ir maldininkai jungsis vieni prie kitų.

Daugiau informacijos rasite www.vajc.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius