-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Vilnius skaito“ skaitykla Lukiškių aikštėje baigia antrąjį sezoną ir kviečia į uždarymo renginį

„Vilnius skaito” skaitykla Lukiškių aikštėje baigia antrąjį vasaros sezoną po atviru dangumi ir kviečia į uždarymo renginį.
Knygos skaitykloje „Vilnius skaito“
Knygos skaitykloje „Vilnius skaito“ / skaitykla.org archyvo nuotr.

Skaitykla Lukiškių aikštėje veikė beveik tris vasaros mėnesius, kasdien sulaukdama šimtų skaitytojų iš Vilniaus ir miesto svečių. Skaityklai šiais metais knygas dovanojo kelios dešimtys leidyklų, savo temines lentynas inicijavo 15min knygos“, Šiaurės ministrų tarybos biuras Lietuvoje, Japonijos ir Amerikos ambasados Lietuvoje, viešoji įstaiga „AfriKo“, Lygiųjų teisių kontrolieriaus tarnyba, Lenkijos institutas Vilniuje, Lietuvos kultūros institutas. Projektą „Vilnius skaito“ organizuoja VšĮ „Mūzų bokštas“.

Organizatorių nuotr./Knygos skaitykloje „Vilnius skaito“
Organizatorių nuotr./Knygos skaitykloje „Vilnius skaito“

Jau ketvirtadienį, rugpjūčio 29 d. 18.30 val. baigiantis vasarai kviečiame visus knygų ir knygynų mėgėjus į viešą diskusiją „Pokalbis apie nepriklausomus sostinės knygynus: kuo jie ypatingi ir kuo jie svarbūs mūsų miesto kultūriniam veidui?“

Diskusijoje bus bandoma ieškoti atsakymų – ką nepriklausomi knygynai gali pasiūlyti patrauklesnio nei tinkliniai? Kuo skiriasi mažųjų nepriklausomų knygynų pirkėjų auditorija nuo didžiųjų rinkos dalyvių? Ar knygynas šiais laikais yra tik knygynas? Kaip pasaulio, Europos kontekste galime palyginti mūsų šalies knygynų pasiūlos situaciją, kokios patirties galime pasisemti iš kitų šalių nepriklausomų knygynų, savivaldos požiūrio į juos?

Apie visa tai ir dar daugiau diskutuosime su sostinės nepriklausomų, asmeninių knygynų atstovais: knygyno Eureka!“ darbuotoja – rašytoja Jurga Tumasonyte, asmeninio knygyno bute Juodas šuo“ įkūrėju Tomu Lučiūnu, Mint Vinetu“ bukinistu Jonu Juozu Valoniu. Diskusiją moderuos knygų apžvalgininkas Audrius Ožalas (15min)

Organizatorių nuotr./Knygynas „Juodas šuo“
Organizatorių nuotr./Knygynas „Juodas šuo“

Skaitykla „Vilnius skaito“ Lukiškių aikštėje veiks iki rugpjūčio 30 d. ir atsisveikins su savo lankytojais iki kitų metų. Skaitykloje visą vasarą lankytojus kava vaišina Merrild“, o patogius sėdmaišius dovanojo „Magrės baldai“. Skaitykla iš dalies finansuojama Vilniaus miesto savivaldybėmis lėšomis.

Nuo rugsėjo vėl pakviesime ištikimiausius skaitytojus į Vilniaus geležinkelio stotyje įsikūrusią „Vilnius skaito“ – „Vilnius Connect“ skaityklą, kurioje rudenį žadame ne tik atnaujinti knygų asortimentą, bei renginių prie skaityklos ciklą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius