Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokiškas Užupio gimtadienis

Balandžio 1-oji ne tik melagių šventė, bet ir Užupio respublikos nepriklausomybės diena. 14-ąjį gimtadienį pasitinkantis Užupis žada tradiciškai netradicinę šventę su eisena, žuvų paleidimu į Vilnelę ir vokišką savo konstituciją.
Užupio prieigose muitinės atsidarys nuo 13 val.
Užupio prieigose muitinės atsidarys nuo 13 val. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šiųmetė šventė skirta Užupio respublikos konstitucijos lentai vokiečių kalba atidengti, o ir didinti draugystę su Vokietija bei dar artimiau pažinti šios šalies kultūrą. Lenta bus atidengta 16 val., o iškilmingoje ceremonijoje dalyvauti ketina ir Vokietijos ambasadorius Lietuvoje Hansas Peteris Annenas. Anot Užupio respublikos prezidento Romo Lileikio, kiekvienas gimtadienis turi savo temą, šiemetė bus nuspalvinta vokiškais atspalviais.

Pasaulį pakeis dantų krapštukai

Tačiau pagrindinis 14-o Užupio respublikos gimtadienio šūkis yra: „Tas truputis, ką gali padaryti, yra daug“. „Tai savotiška viso Užupio veiklos reziumė, nes mes darome mažus darbus, kurie gali pakeisti pasaulį. Visada juk turi pradėti nuo to, ką darai pats, o ne ko reikalauji iš kitų. Tai yra svarbiausia. Jeigu į sieną įdėsi tris dantų krapštukus ir apačioje parašysi „Trys dantų krapštukai, kurie gali pakeisti pasaulio istoriją“, tai jie ir pakeis. Tiesiog nereikia to bijoti“, – šventės išvakarėse kalbėjo R.Lileikis.

Pati šventė turėtų būti tradicinė – 13 val. ant visų tiltų atsidarys muitinės, savo programą rodys vaikai, švariai ir saugiai aplinkai neabejingi žmonės Užupį galės apvažiuoti dviračiais, o 17 val. į Vilnelę bus paleistos žuvys.

„Kaip visada rengsime ir tai, ko labiausiai laukia tiek Užupio vaikai, tiek suaugusieji – eiseną. Ji nuo Užupio gimnazijos pajudės 18 val., o finišuos prie Užupio angelo vėliavos pakėlimo iškilmėmis. Čia įvyks ir baigiamasis šventės koncertas, kur dalyvaus Užupio ir Vokietijos chorai bei kiti atlikėjai“, – pasakojo R.Lileikis.

Užupio respublikos konstitucijos 13-ame straipsnyje teigiama: „Katė neprivalo mylėti savo šeimininko, bet sunkią minutę privalo jam padėti“. Būtent šiam straipsniui paminėti 19 val. Užupio menų inkubatoriaus galerijoje „Galera“ bus atidaryta paroda „KIC KIC KIC“. Vėliau čia bus pristatyta vokiškų filmų programa. Paskutiniai šventės akordai nuskambės Užupio kavinėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius