-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vyks pirmas tarptautinis aitvarų festivalis

Aitvarų pilotai iš Lietuvos, Didžiosios Britanijos, Vokietijos, Graikijos bei Italijos jau po poros mėnesių susirinks į Palangą. Čia rugsėjo 27 dieną įvyks pirmasis Lietuvos istorijoje tarptautinis aitvarų festivalis, teigiama išplatintame pranešime spaudai.
Aitvarai
Aitvarai / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Palanga

Aitvarų varžybas profesionalams Palangoje organizuoja klubo „108 Aitvarai“ vadovas Jurgis Pauliukas.

Festivalio „108 Aitvarai” rengėjai kviečia kiekvieną, kas turi bet kokį aitvarą – nuo vaikiško vienastropio iki naujausių technologijų šedevro - paskutinį rugsėjo šeštadienį planuotis praleisti Palangos paplūdimyje prie viešbučio MEDŪZA. Renginys bus nemokamas.

Aitvarų festivalio „108 Aitvarai” dienos programoje - lietuvių pilotų varžybos individualioje ir porinių skrydžių rungtyse. Kas valandą visos dienos metu įspūdingus ir ypač daug kantrybės bei pasiruošimo reikalaujančius triukus su aitvarais demonstruos Europoje gerai žinomi aitvarų pilotai iš užsienio.

„Tokie aitvarų festivaliai pasauliui – įprastas ir labai laukiamas renginys. Jau daugiau nei 20 metų jie vyksta Italijoje, Prancūzijoje, Didžiojoje Britanijoje bei Amerikoje. Lietuvoje startuojame su vienos dienos pasirodymais, tačiau visur, kur man teko lankytis, tokie festivaliai trunka iki dešimt dienų ir per juos profesionalai be perstojo stebina tobulinamais įgūdžiais, o žiūrovai stingsta nuo įspūdžių. Labai džiaugiuosi, kad pagaliau stipri ir galinga aitvarų fiesta pamalonins ir mano šalies žmones,“ – būsimą aitvarų festivalį pristato organizatorius Jurgis Pauliukas.
Lietuvoje sportinių aitvarų judėjimas prasidėjo 2007 metų pavasarį Vilniuje. Pirmas aitvarų pilotų suvažiavimas įvyko tų pačių metų rudenį Palangoje. Dalyvauti rungtyse tada buvo susirinkę klubo „108 Aitvarai“ nariai. Jau antrus metus veikiantis klubas ir interneto svetainė www.108 .lt šiandien vienija jau per 100 aktyviai aitvarus pamėgusių žmonių. Pavasario festivalyje Palangoje praėjusį balandį apsilankė per 1500 žiūrovų.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius