-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Žavės smuiko melodija

Neseniai iš Lenkijos grįžęs Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras jau ruošiasi koncertui Vilniuje, kur visuomet yra laukiamas. Su klausytojais muzikantai susitiks jau penktadienį.
Į Lietuvos nacionalinės filharmonijos sceną smuikininkas grįžta po daugiau nei poros metų pertraukos.
Į Lietuvos nacionalinės filharmonijos sceną smuikininkas grįžta po daugiau nei poros metų pertraukos. / Organizatorių nuotr.

Simfoninės muzikos koncertų sezoną orkestras tęsia pristatydamas didžiųjų rusų klasikų ir prancūzų kompozitorių kūrinius. Skambės Sergejaus Prokofjevo „Penkios melodijos smuikui ir fortepijonui“, Henri Dutilleux Noktiurnas smuikui ir orkestrui „Sur le Même Accord“, Maurice‘o Ravelio Valsas, choreografinė poema dideliam orkestrui bei Sergejaus Rachmaninovo Trečioji simfonija.

Šią spalvingą programą su Lietuvos nacionaliniu simfoniniu orkestru rengia dirigentas Robertas Šervenikas. Programos solistas – plačiai pripažintas prancūziško repertuaro, retai atliekamos ir šiuolaikinės muzikos interpretatorius, Lietuvos publikai jau pažįstamas ir ne kartą Vilniaus scenoje klausytojų bei orkestro simpatijų sulaukęs prancūzų smuikininkas Philippe’as Graffinas.

Gyva smuiko legenda

Pasak užsienio spaudos, Philippe’o Graffino pasirodymai įstabūs savo virtuoziškumu, giliu lyrizmu ir išraiškos laisve, o muzikanto stiliaus išmanymas neprilygstamas tarp šiuolaikinių atlikėjų. Smuikininkas grojo su didžiaisiais mūsų laikų muzikais – Y.Menuhinu, M.Rostropovičiumi, M.Argerich, S.Commisiona. Jis nuolat bendradarbiauja ir su kitais muzikantais - violončelininkais ir pianistais. Ph.Graffinas yra kamerinės muzikos festivalio „Consonances“ (Prancūzija) įkūrėjas ir meno vadovas.

Smuikininkui kūrinių yra parašę daugelis dabarties kompozitorių. Pavyzdžiui, Vytautas Barkauskas jam dedikavo Ph.Graffinui Koncertą smuikui „Jeux“. Pastaraisiais metais Ph.Graffinas gastroliavo Korėjoje ir Japonijoje, Londono „Queen Elizabeth Hall“, grojo su Karališkuoju Liverpulio filharmonijos, Londono filharmonijos bei Prancūzijos nacionaliniu ir kitais orkestrais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius