Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žiema pradėsime linksmai – su bliuzu ir Paulo Lambo lūpine armonikėle

Tikrosios žiemos Lietuvoje dar teks truputį palaukti, bet kalendorinė ateis jau kitos savaitės pradžioje. O kartu su ja – ir nuotaikingas bliuzas iš britų salyno su dviems koncertais Lietuvoje: Kaune – lapkričio 30 d. ir Vilniuje – gruodžio 1 d.
„Paul Lamb & The King Snakes“
„Paul Lamb & The King Snakes“ / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Žiema

„Paul Lamb & The King Snakes“ – viena garsiausių bliuzo grupių Didžiojoje Britanijoje, teigiama išplatintame pranešime spaudai. Jos lyderis Paulas Lambas paskutinius 30 metų nuolat groja klubuose, koncertuose, festivaliuose ar lūpinės armonikėlės atlikėjų renginiuose, kuriuos pristato galtąjį britų bliuzą. Grojimo paslapčių Paulas Lambas sėmėsi iš savo mokytojo Sonny Terry, per ilgą savo karjerą yra grojęs beveik su visais bliuzo atlikėjais, kurie užsukdavo gastrolių į britų salyną.

Pirmoji Paulo Lambo grupė buvo „Smokestack Lightning“. Ji susikūrė 1979 metais, vėliau persivadino į „Barely“, o dar vėliau – į „Blues Burglars“ ir 1986 metais įrašė savo pirmąjį albumą.

1990 metais įrašų kompanija „Blue Horizon“ išleido pirmąjį naujos grupės „Paul Lamb & The King Snakes“ albumą tuo pačiu pavadinimu. Būtent su šio albumo pasirodymu prasidėjo Paulo Lambo kūrybinis pakilimas. 1990 metais atlikėjas gavo asociacijos „British Blues Connection (BBC)“ apdovanojimą kaip „Geriausias metų atlikėjas (lūpinė armonikėlė)“. Šis titulas jam priklausė net 7 metus iš eilės. Pirmasis grupės albumas taip pat gavo puikų įvertinimą – jis buvo pripažintas “Geriausiu Didžiosios Britanijos metų bliuzo albumu“. Analogišką apdovanojimą už savo albumus Paulas Lambas yra gavęs dar ne vieną kartą.

Grupė „Paul Lamb & The King Snakes“ ne kartą buvo nominuota kaip „Geriausia Didžiosios Britanijos bliuzo grupė“ ir viso šiuo titulu 1991–1998 metų laikotarpyje puikavosi net 5 kartus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius