-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Žiemos vidury – ispaniška kaitra Šešuolėlių dvare

Kalėdų Senelio tyrimų duomenimis, labai daug žmonių svajoja žiemos švenčių laiką praleisti miške, pasakų name, greta kurio stovi apsnigta didžiulė eglė. Šiais metais tokia svajonė įgyvendinama: pusiaukelėje tarp Šv. Kalėdų ir Naujųjų metų, gruodžio 27 d. 16 val. Šešuolėlių dvare (Šešuolėlių I k., Zibalų sen., Širvintų raj.) iškylautojų lauks žiemos apgaubtas parkas ir ištaigingas angliškojo stiliaus kotedžas, plačiai atvertomis durimis į muzikos karaliją.
Šešuolėlių dvaras
Šešuolėlių dvaras / Irmanto Gelūno/„15min.lt“ nuotr.

Jaukius ir svetingus rūmus užtvindys saulėti ispanų muzikos garsai – žinomos ir negirdėtos melodijos, subtiliai interpretuojamos trio „Albedo Coeli“. „Albedo“ lotynų kalba reiškia „baltas“, „coeli“ - „dangus“. Balto dangaus vaizdinys – tyras, skaidrus ir viską aprėpiantis, yra atlikėjų inspiracijų ašis, nes jų manymu, muzika turi atskleisti šviesą, pakylėti žmogų. Dviejų gitarų ir perkusijos skambesys ispanų dainose, klasikos perliukuose, originaliose „Albedo Coeli“ kompozicijose susilies į intriguojančią ir įvairiaspalvę programos mozaiką.

„Albedo Coeli“ idėjinis lyderis ir „gitara-prima“ – Andžėj Zujevič. Muzika yra esminė ir neatskiriama jo gyvenimo dalis. Išmokęs gitaros meno muzikos mokykloje, J. Tallat-Kelpšos konservatorijoje bei Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje (džiazo katedroje), tapęs konkursų „Gitaros šėlsmas“ 2004 ir 2008 m. laureatu, Andžėj dabar kuria savitus įdomius projektus, kurių naujausias - Šešuolėlių dvare skambėsianti programa. Andžėjaus bendražygiai – gitaristas Karolis ir perkusininkas Tomas. Abu atidavė muzikai rankas ir širdį.

Šis Kristupo Kalėdų koncertas vilioja pajusti žiemos šilumą, gamtos ramybę, senosios architektūros grakštumą ir svaiginamą muzikos galią Šešuolėlių dvare gruodžio 27 d. pavakarę, kai Naujieji metai dar nesibeldžia į duris, tačiau stebuklų metas – jau prasidėjęs..

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius