Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žolinių savaitgalį „Kine po žvaigždėmis“ – lietuviškos poetinės dokumentikos pradžia ir prancūziškas subtilumas

Įsibėgėjus rugpjūčiui, atostogiškiausiam vasaros mėnesiui, kino teatro „Pasaka“ rengiamas „Kinas po žvaigždėmis“ poilsiauti dar nesiruošia. Mieste likę kino mylėtojai ketvirtadienį prisimins dokumentininko Roberto Verbos darbus, o penktadienį ir šeštadienį galės nerti į prancūziško kino vandenis.
„Visada norejau buti gangsteriu“
„Visada norejau buti gangsteriu“ / Kadras iš filmo

Nemokamame ketvirtadienio seanse „Apie laisvę. Lietuviškai“ kaip visada – reikšmingiausi lietuviško kino epizodai. Šį kartą – režisieriui Robertui Verbai dedikuotas vakaras, kurio metu bus parodyti trys dokumentiniai filmai: „Gyvenu Ėriškėse“, „Šimtamečių godos“ ir „Šventėn“.

Poetinės dokumentikos pradininku vadinamo režisieriaus filmus pristatys Rūta Oginskaitė, parašiusi apie Robertą Verbą knygą „Nuo pradžios pasaulio“. Vakaro metu bus galima įsigyti ką tik išleistą knygą su disku, kuriame – rinktiniai Roberto Verbos filmai.

Magiškąjį penktadienį, rugpjūčio 13-ąją, „Kino po žvaigždėmis“ žiūrovai turės galimybę pažvelgti į magišką Paryžių – ir net keliais skirtingais žvilgsniais. Filme – septynios trumpametražės istorijos, kurias vienija Paryžius. Miestas kiekvienoje istorijoje vis kitoks: romantiškas ir jaukus, triukšmingas ir žaismingas, o kartais netgi klaidus ir bauginantis.

Įvairiaspalviame „Magiškame Paryžiuje“ kas keliolika minučių keičiasi margi personažai: mažasis Martenas, apsuptas karuselių triukšmo, vieniša pailsėti atvykusi užsienietė, romantiškai nusiteikęs metro keleivis ir keistų negalavimų kamuojamas niurzga.

Žolinių išvakarėse, rugpjūčio 14-ąją, „Kine po žvaigždėmis“, piano.lt kiemelyje vėl sklandys prancūziška dvasia. Tik šįkart – su kriminaliniu prieskoniu. Komiška drama „Visada norėjau būti gangsteriu“ sujungia keturias siužeto linijas.

Šioms bendra ne tik tai, kad jose veikiantys personažai vienaip ar kitaip susiję su vagystėmis, bet ir įvykio vieta – ta pati kavinė. Ją nevykusiai bandoma apiplėšti, joje susitikę dainininkai kalba apie pavogtas dainas. Čia vyksta ir vagišių veteranų susitikimas, kuriame jie vienas kitą draugiškai apšvarina.

Būtent šie įdomūs charakteriai ir yra pagrindinė filmo ašis, sukurianti ypatingą, romantiškai ironišką atmosferą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius