Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žvaigždės išbandė gruzinišką virtuvę ir aistringus tostus (nuotraukos)

Vakar vakare į „Skonio studiją“ susirinkę gruziniškos kultūros ir maisto gerbėjai šventė pagrindinę šios šalies rudens šventę – vyno ir laukų derliui pažymėti skirtą „Rtveli“. Gruziniško teminio vakarėlio dalyviai varžėsi ruošdami tradicinius gruziniškus patiekalus, aklos degustacijos metu bandydami atpažinti gruziniško mineralinio vandens „Borjomi“ skonį bei su gruziniško vyno taure sakydami tostus.
Rasa Kaušiūtė laimėjo tosto rungtyje
Rasa Kaušiūtė laimėjo tosto rungtyje. / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Virtuvė

„Tai jau trečiasis mūsų internetinio teminių vakarėlių gido „Dinner explorer“ vakarėlis, ypač tinkamas rudens sezonui, kai žmonės daugiau laiko ima leisti namuose. Gruziniška tema parodė, jog lietuviams šios šalies virtuvė ir tradicijos dar nėra gerai pažįstamos, todėl nauji įspūdžiai garantuoti. Be to, gruziniška atmosfera iš tiesų įkvepia nuoširdžiam ir emocingam bendravimui“, – sakė teminių vakarėlių organizatorių atstovas Deimantas Kirlys.

Į tris komandas pasidalinę svečiai gamino gruziniškus paplotėlius su sūriu „Chachapuri“, jautienos sriubą „Charčo“ bei vištienos „Čachochbili“. Jų skonio panašumą į originalių, Gruzijos namuose valgomų patiekalų skonį vertino tikri gruzinai – „IDS Borjomi – Europe” atstovybės Lietuvoje vadovas Irakli Bokuchava su žmona bei Gruzijos konsulas Lietuvoje Iraklis Asashvilis.

Labiausiai svečiams namus Gruzijoje priminė žaliųjų komandos, kuriai vadovavo žurnalo „Virtuvė Nuo...Iki“ žurnalistė Elžbieta Monkevič, pagamintas „Chačiapuri“. Sriubos pateikimo estetika svečius maloniai nustebino į tarptautinį vakarėlių gidą patekusio Mindaugo Karūnavimo dienos scenarijaus autorius Alfas Ivanauskas.

Gruziją simbolizuojantį išskirtinio skonio mineralinį vandenį „Borjomi“ iš 5 mineralinių vandenų, tarp kurių buvo du lietuviški ir du prancūziški, aklos degustacijos metu atpažino pusė ragautojų. Iš besivaržiusių komandų atstovų tiksliausias buvo dizaineris Aleksandras Pogrebnojus, nė sekundę nesuabejojęs, kurioje iš numeriais pažymėtų stiklinių yra gruziniškasis „Borjomi“.

Tostų varžytuvėms toną davė Gruzijos konsulas I.Asashvilis, pasakęs tostą apie draugystę, kuri nedidelėms Gruzijos ir Lietuvos valstybėms yra labai svarbi. Tostas neapsiėjo ir be anekdotinės situacijos, kuri pabrėžia, jog negali pykti, kai draugas kviečia draugą pro langą net 2 val. nakties – juk draugystė galioja „visą parą“.

Konsulas tikino, jog svarbiausia, kad tostas būtų nuoširdus, o pakviesdamas tostus sakyti ir moteris, I.Asashvilis su šypsena pabrėžė, jog moterys turėtų juos skirti meilei. Šioje rungtyje gruziniško vyno butelį laimėjo dainininkė Rasa Kaušiūtė, savo tostu pabrėžusi gruziniškos virtuvės ir Gruzijos vyrų išskirtinumą.

www.dinnerexplorer.com yra internetinė teminių vakarėlių duomenų bazė, kurioje yra daugiau nei pusės šimto vakarėlių scenarijai, padedantys šeimininkams jiems pasiruošti nuo A iki Z.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius