Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žvilgsniu įprasminama gamta

Nuo šių metų liepos 9 dienos prasidės ir savaitę truks dailininkų pleneras „paŠatrijė-2017“, kurio tema „Krikščionybės keliu nuo Vytauto Didžiojo laikų iki dabar“ prie Šatrijos kalno.
Nuo šių metų liepos 9 dienos prasidės ir savaitę truks dailininkų pleneras „paŠatrijė-2017“.
Nuo šių metų liepos 9 dienos prasidės ir savaitę truks dailininkų pleneras „paŠatrijė-2017“. / Organizatorių nuotr.

Nuostabi plenero vieta. Vienas pleneras jau buvo birželio mėnesį prieš Jonines, o štai dabar antras pleneras. Šeimininkui Vytautui Kondratui labai patiko dailininkų darbai, tad nutarė surengti dar plenerų. „Būkite nors iki rudens“, – kalbėjo Vytautas. Pašatrijoje esanti kaimo turizmo sodyba yra labai arti Šatrijos kalno.

Tad jo dalyviams bus netgi toks kasdieninis ritualas užlipti, nusileisti ir apeiti kalną kelis kartus. Nesvarbu, koks bebūtų žemaitiškas oras. Vėjas ar lietus, rūkas ar skaisti saulė. Liepa, toks metų laikas, kai kasdien labiau pražysta vis kiti žolynai su begaline gausybe spalvų padabindamas kalną. Tai – įstabi energetiškai vieta, daranti įtaką tapybai ir apskritai bet kokiai kūrybai. Aplink kalną, o ypač toje sodybos teritorijoje, kur dailininkai gyvena, yra daug vandens, nes vingiuoja šaltiniuotas siaurais ir plačiais ruožais Šatrijos upelis ir visąlaik skamba varlių koncertai, avių bliovimas pramaišiui su lakštingalų čiulbesiais.

Tos visos smulkmenos, gamtos sukurtos detalės, labai harmoningai įveda į beveik nepertraukiamą kūrybos procesą. Štai tokiuose Šatrijos apylinkėse darbuosis dailininkai šiauliečiai Bitė Kuic iš Šiaulių, vilnietės Diana Zviedrienė ir Rita Krupavičiūtė , Ilona Žvinakienė iš Panevėžio, kauniečiai Ina Adomaitienė, Dina Jankauskienė, Renata Kasiulytė, Enrika Striogaitė, Virgis Ruseckas ir Rolandas Karalius. Vytauto Kondrato kaimo turizmo sodyboje gyventi labai patogu. Apartamentai iškloti kilimais, kad nesigirdėtų vaikščiojančių garsų ir su visais kitais patogumais, o pikantiškais patiekalais vaišina kavinės „Šatrijos legenda“ šeimininkė Gabrielė Mekionienė.

Pleneras – tai vienas iš tokio gyvenimo ir kūrybinės raiškos būdų, kuris teikia galimybę dalintis viskuo. Tai ne vien apsikeitimas idėjomis ar dailininko žvilgsniui vietos pakeitimas naujiems gamtos paveikslams. Svarbiausia tai draugystės ir džiaugsmo, linksmo bendravimo dvasinės atostogos kartu su kūrybiniu darbu yra menininkui didžiausias komfortas sielai.

Labai dėkingi visi praėjusio plenero dalyviai Kristinai Taurosevičiūtei dailės reikmenų parduotuvės Skizze direktorei už dovanas. Specialiai atvykusi į plenerą iš Šiaulių Kristina su kolege Ieva demonstravo dailininkams naujų savybių drobių gruntavimo medžiagą, dažus ir teptukus. Dailininkai gavę reikalingų priemonių, galėjo išbandyti viską, ką panorėję. Šį kartą Taurosevičiūtė atvyks ir vėl pas kitus dailininkus.

Visiems bus, ką prisiminti.

Menas yra pats geriausias mokytojas, padedantis asmenybei mąstyti ir tobulėti. Kūriniai teikia informaciją apie pasaulį, apie grožį, apie žmonių tarpusavio santykius ir žinių apie žmogaus ir pasaulio pažinimą, todėl ne veltui Vytautas jais nori išpuošti savo kaimo turizmo sodybą, rengdamas plenerus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius