-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Agnė Ditkovskytė ir Povilas Vanagas Lietuvos garbę gina ant ledo

To Rusijos centrinėje televizijoje dar nebuvo – pilnas žiūrovų ledo maniežas užgniaužęs kvapą klauso kovotojus už Lietuvos laisvę apraudančios lietuviškos patriotinės dainos, o jai pasibaigus prapliumpa ilgai nesiliaujančiomis ovacijomis. Dėmesio centre – dainą savo šokiu ant ledo įkūniję lietuviai Agnė Ditkovskytė ir Povilas Vanagas.
Agnė Ditkovskytė
Agnė Ditkovskytė / Kadras iš filmo „Tadas Blinda. Pradžia“

Sekmadienį prasidėjęs naujas Rusijos Pirmojo kanalo šokių ant ledo projektas „Ugnis ir ledas“ nuo kitų panašių šou skiriasi tuo, kad šį kartą dalyviai gina ne tik savo poros, bet ir savo gimtosios šalies garbę.

„Man labai baisu prisiimti atsakomybę už savo mylimą gimtąją šalį, – po šokio emocijas sunkiai sulaikė Agnė Ditkovskytė. – Nors vaikystėje mokiausi šokti, bet čia viskas kitaip, daug sunkiau, todėl ir atsakomybė kur kas didesnė.“

Laidos vedėjo paprašyti į savo gerbėjus kreiptis lietuviškai, Agnė ir Povilas pasinaudojo proga pasveikinti Lietuvos krepšininkus su istorine pergale ir, klausant visai Rusijai, išdidžiai sudainavo dainą, su kuria Lietuvos rinktinė išėjo pasiimti bronzos medalių – „Ant kalno mūrai“.

Žiūrovus salėje ir prie televizijos ekranų pakerėjusį numerį Povilas ir Agnė atliko pagal Ievos Narkutės dainą „Raudoni vakarai“. Aktorė neslėpė, kad šią dainą į Maskvą parsivežė iš filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ filmavimo aikštelės.

„Nežinau, ar „Raudoni vakarai“ skambės filme, bet filmuojant ji skambėjo nuolat – visa kūrybinė grupė įkvėpimo sėmėsi būtent iš jos, – pasakojo Agnė. – Jei norite pajusti, koks ir apie ką bus naujasis filmas „Tadas Blinda“, paklausykite šios dainos.“

Šiuo metu kuriamame filme „Tadas Blinda. Pradžia“ Agnė Ditkovskytė sukūrė vieną pagrindinių – panelės Kristinos vaidmenį. Atgimstančioje legendoje apie Svieto lygintoją vaidina populiarūs Lietuvos aktoriai A. Šurna, D. Banionis, D. Kazlauskas, V. Petkevičius, J. Bareikis, M. Vildžiūnas, taip pat – Agnės mama Tatjana Liutajeva. Tado Blindos vaidmenį kūrėjai patikėjo dainininkui Mantui Jankavičiui. Filmo, kurio režisierius – Donatas Ulvydas, premjera planuojama kitų metų pradžioje.

A. Ditkovskytės pasirodymą Rusijos Pirmojo kanalo projekte „Ugnis ir ledas“ galite pamatyti čia

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius