Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Susipažinkite su „Tadas Blinda. Pradžia“ personažais: Janekas Razumovskis

Nuo šiandien istorinio nuotykių filmo „Tadas Blinda. Pradžia“, kurio premjera įvyks jau rugsėjo 23 dieną, kūrėjai juostos pasirodymo laukiantiems 15min.lt skaitytojams kasdien pristatys po naują charakterinį plakatą. Iš viso per dvi savaites galėsite susipažinti su devyniais būsimo filmo herojais. Pirmasis jūsų dėmesiui – Janekas Razumovskis, kurį ekrane įkūnijo talentingas jaunosios kartos aktorius Mykolas Vildžiūnas.
blinda
Janekas

„Janekas Razumovskis – žmogus, nukapotomis šaknimis, žmogus be žemės. Jis turbūt niekada jau ir nebūtų įkėlęs kojos į gimtąją Lietuvą, bet aplinkybės veik priverstinai grąžina į „oichizną“ (tėvoniją). O grįžti – pikta, pripažinti ir prisiminti – taip pat. Tiesiog norisi keršyti, o ant ko lieti per ilgą laiką susikaupusį įniršį taip pat atsiranda. Jo nesustabdo nei tariamas bajoriškas padorumas, nei giliai vis dar rusenantis žmogiškumas, nei meilė, kurią įsileisti ir pripažinti – baugu. Silpnas tas Janekas, bet juk nėra stipresnių žmonių už tuos, kurie aklai ieško teisybės“, – savo personažą juostoje „Tadas Blinda. Pradžia“ piešia M.Vildžiūnas.

„Janekas iš esmės yra Michailo Muravjovo (akt. Donatas Banionis) įrankis. Jo funkcija filme – neigiama, tačiau kaip žmogus jis nėra blogas. Jaunuolis pateko į nemalonę dėl savo karšto būdo, jam gresia mirties bausmė. Tuomet aršus baudžiavos panaikinimo priešininkas vaikinui leido pasirinkti: arba jis aklai vykdo Muravjovo įsakymus, arba pasirenka mirties bausmę. Be to, sutikęs su pirmuoju variantu, Janekas gauna galimybę grįžti į gimtinę, kurioje nebuvo 15 metų, ir atlikti tuos dalykus, kuriuos, ilgą laiką tarnaujant carinei Rusijai, išmokstama atlikti be jokio galvos skausmo bei sąžinės graužaties“, – apie personažą pasakoja „Tadas Blinda. Pradžia“ scenarijaus autorius Jonas Banys.

Čia, Lietuvoje, yra likę ne tik J.Razumovskio tėvų kapai, bet ir dvarininkas Bernardas Gruinius (akt. Vidas Petkevičius), kuris buvo geriausias tėvo draugas. Vykdydamas Muravjovo įsakymus, Janekas sužino tam tikras paslaptis apie tėvo žūtį, čia jam padeda ir asmeninės naudos siekiantis Edmundas (akt. Dainius Kazlauskas), keliantis papildomas intrigas dvaro viduje.

M.Vildžiūnas – talentingas jaunosios lietuvių kartos aktorius, režisierius. Nuo 2001-ųjų dalyvauja aktyvioje veikloje kaip nepriklausomas menininkas, kino ir televizijos aktorius bei režisierius, vaidina netradiciniuose performansuose. 2004 metais įgijo Teatro bakalauro diplomą Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje (LMTA). 2009-aisiais baigė LMTA Kino ir TV režisūros magistro laipsnio studijų programą. Režisavo filmą „Šarka2”, vaidino filmuose „Aš esi tu“ (2006, rež. K.Vildžiūnas), „Jau puiku, tik dar šiek tiek“ (2009, rež. L.Lužytė).

Riba tarp pareigos ir asmeninio keršto – labai plona. Peržengti ją – reiškia paaukoti savo gyvybę. Neperžengti jos – reiškia paaukoti svetimas. Filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ premjera – jau rugsėjo 23 dieną!

Filmo anonsas:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius