Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

30-asis Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro sezonas – pažįstamas ir naujas

Ruduo į Klaipėdos valstybinį muzikinį teatrą atsineša ne tik įspūdingas premjeras, bet ir 30-ųjų veiklos metų džiaugsmą. Naujas teatro sezonas intriguoja šūkiu „Pažįstamas – naujas“, kuriuo publika masinama atidžiai įsižiūrėti į uostamiesčio kultūriniame žemėlapyje konstanta tapusį muzikinį teatrą ir jo žmones.
Klaipėdos muzikinio teatro aktoriai teatralizuota akcija pristatė naująjį sezoną.
Klaipėdos muzikinio teatro aktoriai teatralizuota akcija pristatė naująjį sezoną. / A.Jašinskienės/15min.lt nuotr.

„Artėja teatro 30-asis jubiliejus, jo proga norėjosi pakviesti publiką susipažinti su teatru iš naujo – juk jo didžiulį kolektyvą sudaro daugybė žmonių su unikaliomis istorijomis, jas išgirdus teatrą galima atrasti naujai – netikėtomis briaunomis ir spalvomis“, sakė teatro vadovas Jonas Sakalauskas, – „taip pat norime ir patys pažvelgti į save naujai, pamatyti, kokie esame ir kokiais galime būti. Taip norime parodyti, kad einame į naują startą, naują muzikinio teatro epochą, kurioje sieksime europinės kokybės“, apibendrino vadovas. „Pažįstamų – naujų“ teatro žmonių reklaminiu įvaizdžiu jubiliejinio sezono metu rūpinsis garsios stilistės Asta Valentaitė bei Olga Filatova.

30 sezonas margas įvairių žanrų spektakliais įvairaus amžiaus muzikinio teatro gerbėjams, koncertais ir talentingais svečiais iš užsienio šalių. Ruduo prasidės stilinguoju Frank Wildhorn miuziklu „Boni ir Klaidas“, nukeliančiu į didžiosios depresijos kamuojamą JAV, kur vystėsi visą to meto vakarų pasaulį apskriejusi dviejų įsimylėjusių plėšikų istorija.

Rudenį muzikinio teatro publikai bus pristatytos net trys premjeros. Rugsėjo 25 d. įvyks pirmoji. Tai muzikinis spektaklis vaikams – „Pasaka be pavadinimo“. Pasaką režisavo Eglė Miškinytė, libreto autorius Virgis Pupšys, o muziką kūrė Nijolė Sinkevičiūtė. „Tai pasaka apie tikrą draugystę ir bendrystę, pirštų ir pirštinių kalba – apie kumštį, bet joje daug linijų, kurios svarbios kalbantis su vaikais“, pasakojo E. Miškinytė. Anot jos, šia pasaka ne tik suprantamai kalbama apie bendražmogiškas vertybes, bet ir siekiama mažuosius lankytojus supažindinti su muzikinio teatro specifika. Spektaklio kūrėjai kūrybinį procesą padarė interaktyvų pakvietę vaikus dovanoti pirštines – jos bus renkamos iki rugsėjo 20 dienos, o vėliau naudojamos kuriant pasakos scenografiją.

Antroji premjera kvies lapkričio pradžioje – baleto šokėjas ir Andželikos Cholinos trupės narys Donatas Bakėjus Klaipėdos muzikiniame teatre kurs šokio spektaklį visai šeimai „Ten, kur gyvena pabaisos“. „Naujame sezone skirsime didelį dėmesį vaikams ir šeimai, to įrodymas – net dvi premjeros. O spektakliu „Ten kur gyvena pabaisos“ siekiame parodyti ir dideles muzikinio teatro šokio trupės galimybes. Manau, jog šokio trupei šie metai bus kupini paieškų – mėginsime atskleisti visą šokėjų potencialą, suformuoti išskirtinį trupės veidą“, sakė J. Sakalauskas.

Lapkričio pabaigoje teatro lankytojams bus pristatyta jubiliejinio repertuaro pažiba – Piotro Čaikovskio opera „Jolanta“ – paskutinioji šio iškilaus kompozitoriaus opera, rašyta kūrybinės brandos viršūnėje. Spektaklį režisuos Raimundas Banionis, o ją statant bendradarbiaujama su pasauline solistų vadybos agentūra „IMG Artists“. Šios agentūros paslaugomis naudojasi tokie žinomi teatrai kaip „La Scala“ ar „Metropoliten Opera“. Iš jos talentų banko atrinkti solistai dainuos kartu su Klaipėdos muzikinio teatro solistais. Vienas iš premjerinių „Jolantos“ spektaklių lapkričio 29 dieną viešės ir Rusų dramos teatre Vilniuje. „Operos šį sezoną nebus daug, bet tos, kurios bus yra išskirtinės kokybės. Pavyzdžiui, „Jolanta“ ypatinga tuo, kad sujungiame jėgas su viena stipriausių solistų vadybos agentūrų – mūsų teatrui tai naujas puslapis bendradarbiavimo srityje, nauja proga mokytis ir siekti geriausios kokybės“, bendru darbu su iš Gruzijos į Klaipėdą atvyksiančiais solistais džiaugėsi teatro vadovas.

2017 m. pavasarį klaipėdiečiams teatras žada tris operų premjeras. G. Rossini operą "Italė Alžyre" stato Irane gyvenanti režisierė Daina Liučija Adamkevičiūtė. Po jos seks „Auksinių scenos kryžių“ laureatės kompozitorės Ritos Mačiliūnaitės kamerinės operos „Į švyturį" premjera. Trečiasis spektaklis bus skirtas vaikams, tai – Antano Kučinsko „Žvaigždžių opera“.

Į permainų laikotarpį žengiančio teatro rudens repertuare įkurdinti ir kiti publikos pamėgti spektakliai. Rugsėjo 23 d. teatro lankytojų paskutinįkart bus parodyta G. Verdi opera „Traviata“ su žymiojo Liudo Truikio kurta jau klasika tapusia scenografija. Bus rodoma ir fenomenalaus publikos dėmesio rugpjūtį sulaukusi Dalios Ibelhauptaitės režisuota G. Puccini opera „Bohema“. Juoktis privers komiška G. B. Pergolesi opera „Livjeta ir Trakolas“. Greta operų bus rodomos operetės „Misteris X“ bei „Vienos kraujas“, miuziklai „Smuikininkas ant stogo“, „Šounuolynas“ bei šokio spektaklis „Altorių šešėly“, sukurtas pagal kultinį Vinco Mykolaičio Putino romaną.

Repertuare gausu spektaklių vaikams. Jų gretose – A. Kučinsko operos vaikams „Bulvinė pasaka“ ir „Makaronų opera“, muzikinės pasakos „Tinginėlių kaimas“, „Verpalų pasakos“, baletas „Snieguolė ir septyni nykštukai“.

Be spektaklių muzikiniame teatre rudenį skambės projekto „Jūros mūzos“ renginiai, klausytojus kvies įvairios koncertinės programos, o įvairūs spektakliai džiugins ne tik uostamiesčio publiką, bet ir vyks į gastroles kituose miestuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius