-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Abejingų nepaliksianti premjera Kauno muzikiniame teatre – „Adamsų šeimynėlė“

Įsimylėjėlių dieną, vasario 14-tąją, Kauno valstybinis muzikinis teatras pasitinka premjera – miuziklu „Adamsų šeimynėlė“.
Miuziklas „Adamsų šeimynėlė“
Miuziklas „Adamsų šeimynėlė“ / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Miuziklas apie makabriškai paslaptingą ir švelniai šėtonišką Adamsų šeimą sukurtas pagal Marshall Brickman ir Rick Elice to paties pavadinimo knygą. Muziką ir eilių tekstus jam parašė Amerikos teatro Drama Desk apdovanojimo laureatas Andrew Lippa. Pirmąjį miuziklo spektaklį pastatė keturiskart Tony prizą laimėjęs režisierius Jerry Zaks, choreografas Sergio Trujillo, Olivier prizo laimėtojai dailininkai Phelim McDermont ir Julian Crouch. Originalaus pastatymo premjera įvyko dar 2010 metais Niujorke, Brodvėjuje.

Spektaklio sėkmė lėmė naujus miuziklo pastatymus Europoje – 2012 m. Švedijoje, dar vėliau – Suomijoje, Italijoje, Vokietijoje, Čekijoje, Anglijoje. Apsukęs ratą tarp žemynų, miuziklas naujomis spalvomis sušvito Čikagoje 2015 m.

VIDEO: Muzikinio teatro premjera – miuziklas „Adamsų šeimynėlė“

Miuziklo veikėjų charakteristikos perimtos iš Charles Addams nupieštų amerikiečių šeimos personažų, suteikus jiems gausybę vampyriškai makabriškų elgsenos ir išvaizdos detalių. Ši smagi šeimos parodija sulaukė komiksų, animacinių ir pilnametražio kino versijų, tačiau muzikinę sceną atrado tik 2010 metais.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Miuziklo akimirkos
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Miuziklo akimirkos

Vasario 14 dieną miuziklas debiutuos Kauno valstybiniame muzikiniame teatre. O iki šios premjeros nueitas netrumpas kelias: trys skirtingos Adamsų šeimos sudėtys, konkursas Pūgžlio Adamso vaidmeniui, kuriame pirmąsias pozicijas užėmė skirtingo amžiaus jaunuoliai, aktorės ir dainininkės Viktorijos Streičos režisūrinis debiutas ir dar vienas debiutas – jaunosios kartos dirigentas Ričardas Šumila, šiam pastatymui paruošęs teatro orkestrą ir dainininkus, su Kauno muzikiniu teatru dirba pirmą kartą.

Miuzikle vaidmenis paruošė nemažas būrys dainininkų, tarp jų ir įvairių kartų teatro solistai, vokalo studijas tebetęsiantys studentai ir platų įvairiapuse veikla pripažinimą pelnę atlikėjai – aktoriai Giedrius Arbačiauskas ir Neringa Nekrašiūtė, taip pat Karina Krysko, Martynas Kavaliauskas.

O kur dar fantastiškas grimas, kuris priverčia ne tik persikūnyti, bet tiesiog pavirsti tikrais Adamsais. Spektaklyje yra ir „Daiktas“ (personažas ir kino filme kėlęs nuostabą), ir daugybė kitokių triukų.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Miuziklo akimirkos
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Miuziklo akimirkos

„Adamsų šeimos“ istorijos esmė – kiekvienų tėvų košmaras, kai duktė, netgi jei ji paskutinė Tamsos karalystės princesė Trečiadienė Adams, užauga ir įsimyli – o siaube, mielą, protingą jaunuolį iš respektabilios, gerbiamos šeimos. Jaunuolis mylimosios makabriškų polinkių tėvų nėra nė karto sutikęs, nei akyse regėjęs. Ir tarsi to nebūtų gana, Trečiadienė patiki savo paslaptį tėvui ir maldauja nieko nesakyti motinai. Gomesas Adamsas patenka į situaciją, kokios dar iki šiol nebuvo – saugoti paslaptį nuo savo žmonos Mirtišės. Kas įvyks, kai visa Adamsų šeima vieną lemtingą vakarą susirinks Trečiadienės organizuojamame „normaliame“ susitikime su mylimuoju ir jo tėvais?

Tačiau tai tik išorinė šios istorijos pusė. Pažvelgus giliau, mūsų akims „neįprasta“ Adamsų šeima saugoja svarbiausias bendražmogiškas vertybes, pasakoja apie amžinus ir nekintančius dalykus: šeimos vertybes, skirtingų kartų bendravimą, pagarbą ir supratimą prosenelių išminčiai ir net aukščiausioms jėgoms nepavaldaus meilės jausmo svarbą. Librete taip pat aiškiai jaučiamas netradicinės Adamsų šeimos unikalumas ir jų santykis su vadinamaisiais „normaliais“ piliečiais, pateikiamas plačiai išplėtota puikaus humoro palete. Nūdienos pasaulyje akivaizdžiai aštrėja vienišumo ir nepritapimo problema, tad netradicinis Adamsų šeimos požiūris į aplinkinį pasaulį duoda šviesaus peno apmąstymams, kaip prisitaikyti nedraugiškoje aplinkoje, ir liudija, kad pagrindinis ramstis šiame santykyje yra šeima.

Miuziklą Kauno valstybinio muzikinio teatro scenoje realizuoja nemaža statytojų komanda:

Pastatymo meno vadovas – Kęstutis S.Jakštas.
Pastatymo muzikinis vadovas – Julius Geniušas
Režisierė – Viktorija Streiča
Dirigentas – Ričardas Šumila
Scenografija ir vaizdo projekcijos – Gintaras Makarevičius
Kostiumų ir grimo dailininkė – Kotryna Daujotaitė
Šviesų dailininkas – Audrius Jankauskas
Choreografai – Dainius Bervingis, Gintaras Visockis
Chormeisterė – Rasa Vaitkevičiūtė
Vaidmenis atliks teatro artistai ir svečiai:
Giedrius Arbačiauskas, Raimondas Baranauskas, Egidijus Bavikinas, Akvilė Garbenčiūtė, Živilė Lamauskienė, Viktorija Streiča, Žanas Voronovas, Gediminas Maciulevičius, Vilma Narvidaitė, Neringa Nekrašiūtė, Marija Arutiunova, Iveta Kalkauskaitė, Karina Krysko, Dainius Bervingis, Žygimantas Galinis, Povilas Strikaitis, Jonas Lamauskas, Giedrius Prunskus, Kristina Siurbytė, Ieva Vaznelytė, Jurgis Jarašius, Martynas Beinaris, Martynas Kavaliauskas, Ervinas Jasevičius, Jonas Kaminskas, Vygantas Bemovas, choro dainininkai ir baleto šokėjai.

Miuziklo premjeriniai spektakliai 2017 m. vasario 14, 15, 17, 18, 19, d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius