Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Cezario grupė“ švenčia aštuonerių metų sukaktį

Gegužės 21 d. „Cezario grupei“ sukanka aštuoneri metai. „Cezario grupė“ Lietuvos scenoje atsirado 2003 m. gegužės 21 d. su aktorių magistro darbu – Roland Schimmelpfennig spektaklio „Arabiška naktis“ (rež. C.Graužinis) eskizu, kuris iškart buvo labai teigiamai įvertintas teatro pasaulio, apdovanotas Auksiniu scenos kryžiumi už geriausią debiutą.
„Cezario grupė“
„Cezario grupė“ / Asmeninio archyvo nuotr.

Šis įvertinimas, Cezario Graužinio žodžiais, parodė, kad grupės kūryba įdomi ne tik jiems patiems ir paskatino sukurti savo teatrą, teigiama išplatintame pranešime spaudai.

Nuo tada Cezaris Graužinis, nors didžiąją savo laiko dalį praleidžia Graikijoje ir Suomijoje, per metus sukuria po vieną ar kelis spektaklius su “cezario grupe”, tiek pagal klasikinę bei šiuolaikinę dramaturgiją, tiek pagal savo paties parašytas pjeses.

2007 m. „Cezario grupė“  pastatė pirmą spektaklį pagal paties režisieriaus pjesę „Drąsi šalis“ (ankstesnis pavadinimas „Lietuvos diena“). Nuo tada Cezaris Graužinis pradėjo atsiskleisti kaip dramaturgas, kurio pjesės įvertintos ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Šį kūrinį sekė tolesnės C. Graužinio pjesės: „Viskas arba nieko“ (2009 m.), „Užbaik kaip B*ck***as“ (“End it Like B*ck***”, 2010 m., pastatyta Helsinkio teatre „Viirus“) ir „Miego namai“ (2011 m.).

Beveik visi „Cezario grupės“ spektakliai rodomi iki šiol, ne tik teatro „Cezario grupė“, bet ir kitų teatrų repertuaruose. Spektakliai „Arabiška naktis“, „Užsispyrėlės tramdymas“, „Už geresnį pasaulį“ (neberodomas), „Pasikėsinimai (TM), „Drąsi šalis“, „Bučiuoju, Oskaras”, „Viskas arba nieko“, „Nutolę toliai“ labai skirtingi, tačiau visus juos vienija “vaizduotės teatro” principas ir pozityvus, kiek ironiškas požiūris į pasaulį. Pasak Cezario Graužinio, savo spektakliais visų pirma stengiamasi neteršti dvasinės aplinkos ir neskleisti negatyvizmo. 2011 m. už spektaklį „Nutolę toliai“ pagal Pauliaus Širvio poeziją “cezario grupė” antrą kartą apdovanoti Auksiniu scenos kryžiumi, o Cezaris Graužinis – Boriso Dauguviečio auskaru “už Europos ir Lietuvos teatro tapatybės paieškas”.

„Cezario grupės“ aktoriai studijavo LMTA Cezario Graužinio, Vlado Bagdono ir Irenos Bučienės kurse. Kartu su bakalauro ir magistro studijomis Cezaris Graužinis su šiais aktoriais dirba jau 14 metų.

„Cezario grupę“ sudaro aktoriai Brigita Arsobaitė, Paulius Čižinauskas, Vytautas Kontrimas, Vilma Raubaitė ir Julius Žalakevičius, kartu vaidinantys visuose Cezario Graužinio lietuviškuose pastatymuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius