Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Dalia Ibelhauptaitė ir Sigutė Stonytė griebėsi ginklų – artėja „Onegino“ premjera (nuotraukos)

O kas sakė, kad moterys – gležni ir taikūs sutvėrimai? Režisierė Dalia Ibelhauptaitė ir solistė Sigutė Stonytė be rankos virptelėjimo kulkomis suvarpė įsivaizduojamus priešininkus ir taip pristatė dvasinėmis bei fizinėmis dvikovomis garsėjančią būsimą operą „Oneginas“. Ją žiūrovai išvys jau kovo 6, 10,11 ir 12 dienomis.
„Bohemiečiai“ pristatė būsimą premjerą – Piotro Čaikovskio operą „Oneginas“
„Bohemiečiai“ pristatė būsimą premjerą – Piotro Čaikovskio operą „Oneginas“. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Dabar jau žinome, ką jaučia Oneginas dvikovoje su Lenskiu“, – padėjusi ginklus, nusišypsojo D.Ibelhauptaitė.

„Jausmas nekoks – jaučiau didelį stresą. Gerai, kad prieš spektaklį šaudykloje galės tai patirti Onegino ir Lenskio personažus įkūnijantys Laimonas Pautienius ir Edgaras Montvidas – tai yra didžiulė įtampa“, – tikino ir griežtoji S.Stonytė.

Po dvejų metų pertraukos „bohemiečiai“ žiūrovams pristatys naują darbą, kuris pirmuose veiksmuose nukels į aštunto praėjusio amžiaus dešimtmečio Rusijos provinciją, „komunalkę“ (pasak D.Ibelhauptaitės), o trečiajame veiksme prieš susirinkusiuosius salėje nušvis modernus ir šaltas devinto dešimtmečio Niujorkas su to laikotarpio madų šou.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Bohemiečiai pristatė būsimą premjerą  Piotro Čaikovskio operą Oneginas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./„Bohemiečiai“ pristatė būsimą premjerą – Piotro Čaikovskio operą „Oneginas“

„Oneginas“ mano kartai žinomas iš mokyklos laikų, tačiau mes norėtume su šiuo kūriniu supažindinti ir jaunąją publiką, – pasirinkimą pirmą kartą statyti operą pagal rusų kūrinį aiškino režisierė. – Man buvo svarbiausia rasti laikotarpį, kad šis kūrinys nuskambėtų šiuolaikiškai – dabar labai aktyviai renkame sovietinių laikų rekvizitą, nes kuriame labai kinematografišką operą.“

Pagrindinius vaidmenis operoje kurs iš užsienio į Lietuvą grįžtantys solistai. Onegino vaidmenį atliks Laimonas Pautienius, Diuseldorfo operos baritonas, iš Berlyno grįžtanti Asmik Grigorian įkūnys Tatjaną. Edgaras Montvidas, šiuo metu kuriantis Lenskio vaidmenį Norvegijos nacionaliniame operos teatre, jį atliks ir Lietuvos žiūrovams, o Olgos partiją Londone jau ruošia Liora Grodnikaitė.

Viena didžiausių „bohemiečių“ naujienų, anot D.Ibelhauptaitės, kad pirmą kartą kartu dirbs dvi Lietuvos operos įžymybės – solistės Sigutė Stonytė ir Irena Milkevičiūtė.

„Su džiaugsmu priėmiau siūlymą atlikti vaidmenį „Onegine“, nes būtent su šia opera debiutavau scenoje – tada atlikau Tatjanos vaidmenį, o dabar kursiu jos mamos partiją, – darbu jaunatviškame kolektyve džiaugėsi S.Stonytė. – Mėgstu dirbti su jaunimu ir mūsų teatre pasigendu scenoje visų kartų, dainuojančių kartu.“

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Bohemiečiai pristatė būsimą premjerą  Piotro Čaikovskio operą Oneginas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./„Bohemiečiai“ pristatė būsimą premjerą – Piotro Čaikovskio operą „Oneginas“.

Prie būsimos premjeros tradiciškai dirbs dirigentas Gintaras Rinkevičius su jo vadovaujamu Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru, o per šimtą originalių kostiumų operai sukurs dizaineris Juozas Statkevičius.

Be šios premjeros, bohemiečiai balandžio 15-17 dienomis žiūrovus pakvies į atnaujintą V.A.Mocarto premjerą „Užburtoji fleita“, kurioje pasireikšti bus leista jaunajai kartai. Gegužės 20 d. LVSO ir „bohemiečių“ koncertinį sezoną vainikuos teatralizuotas koncertinis čekų kompozitoriaus L.Janačeko operos „Katia Kabanova“ atlikimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius