-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 11 /15:44

Dėl karščių Lietuvos nacionaliniame dramos teatre atšaukiami spektakliai

Antradienį Lietuvos nacionalinis dramos teatras paskelbė apie trijų spektaklių atšaukimą. Spektaklius atšaukti teko dėl itin neįprastų birželio mėnesiui karščių ir rekordiškai aukštos temperatūros.
Lietuvos nacionalinis dramos teatras
Lietuvos nacionalinis dramos teatras / D.Matvejevo nuotr.

„Apgailestaujame, tačiau tenka atšaukti tris artimiausių dienų spektaklius dėl itin aukštos temperatūros Mažojoje salėje ir Studijoje.
Saugant žiūrovų ir aktorių sveikatą atšaukiame birželio 12 d. „Voiceką“ , birželio 13 d. „Kuprelį“ ir „Orfeo. Miesto šviesas“, – rašoma Nacionalinio dramos teatro feisbuko paskyroje.

Įsigyjusiems bilietus žiūrovams bus grąžinti pinigai.

Oskaro Koršunovo Teatre – karšta, bet spektaklių neatšauks

Oskaro Koršunovo Teatre taip pat karšta, tačiau teatro ryšių su visuomene specialistas Aurimas Minsevičius 15min teigė, kad planų atšaukti spektaklius nėra.

„Karščio tikrai turim, bet kažkaip bandom vėsinti, bandom gesinti ir [spektaklių] atšaukti kol kas neplanuojam“, – sakė A.Minsevičius.

Pasak ryšių su visuomene specialisto, situacija teatre yra stebima. Kadangi salėje yra langai, spektaklių metu jie būna atidaromi, kai tai nekenkia meninei pasirodymo kokybei.

„Mes turim langus, salė nedidelė, bet ji su langais – kur tik įmanoma, kur tik galima, kad nepakenktume visai meno kūrinio kokybei, atidarom langus, vėdinam, ir stengiamės iš paskutiniųjų, kad viskas būtų tiek komfortiška žiūrovams, kiek tai įmanoma“, – pasakojo A.Minsevičius.

Kauno dramos teatre nėra taip karšta

Nacionalinio Kauno dramos teatro viešųjų ryšių koordinatorė Jolanta Garnytė-Jadkauskienė 15min teigė, kad planų atšaukti spektaklius nėra, nes daugiausia jų vyksta pagrindiniame pastate esančiose salėse, o jose veikia moderni oro vėsinimo sistema.

„Atšaukti tikrai nėra planuojama. Didžiojoje scenoje, Rūtos, Mažojoje salėse vėdinimo sistema susidoroja su karščiu, nors vėsinama ilgiau ir galingesniu režimu. Aišku, galbūt yra pojūtis, kad nėra taip vėsu, kaip norėtųsi, bet ribinės situacijos, kad reikėtų atšaukti spektaklius tikrai nėra. Su nekantrumu laukiame kitos savaitės oro prognozių, nes sezoną baigiame spektakliu, rodomu Mažųjų scenų kiemelio Ilgojoje salėje. Ten vėdinama natūraliai, atvėrus langus ir duris, nes pastatas yra senas, “ – sakė J.Garnytė-Jadkauskienė.

Artimiausiomis dienomis – rekordiniai karščiai

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, antradienį Tauragės, Marijampolės, Alytaus apskrityse tikėtina sulaukti iki 33–34 laipsnių karščio, praneša BNS. Kiek vėsiau bus šiauriniuose šalies regionuose, kur temperatūra dar neturėtų siekti 30 laipsnių.

Trečiadienį karštis suintensyvės: pietvakarinėje, pietinėje šalies dalyje laukiama iki 34–35 laipsnių karščių, šiauriniuose rajonuose bus keliais laipsniais vėsiau.

Karščiausias turėtų būti ketvirtadienis: temperatūra šoktels iki 36 laipsnių karščio. Karščiausia turėtų būti Alytaus apskrityje, Trakuose, Šalčininkuose, Vilniuje. Vėsiausia – iki 32 laipsnių – bus vakarinėje šalies dalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius